TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX prekinuo mini seriju rasta, Hrvatski Telekom u fokusu

Bionic
Reading

Nakon tri uzastopna dana rasta domaće tržište kapitala je petak zaključilo u crvenom, gdje su oba dionička indeksa CROBEX i CROBEX10 oslabila 0,3 posto. Tjedan su indeksi ipak zaključili s rastom i to oko 0,4 posto

Likvidnost je u redovnom trgovanju bila dosta skromna, sa svega 3,5 milijuna kuna protrgovane vrijednosti, dok je situaciju malo popravila blok transakcija dionicom Hrvatskog Telekoma u iznosu od 3,2 milijuna kuna. Dionica Hrvatskog Telekoma je bila najlikvidnija i u redovnom trgovanju, s 944 tisuće kuna prometa i padom cijene od 1,2 posto.

Ostala izdanja su imala ispod pola milijuna kuna prometa, pri čemu ipak vrijedi izdvojiti povlaštenu dionicu Adrisa i redovnu Valamar Riviere, koje su obje opisale nešto iznad 400 tisuća kuna prometa, te istovremeno oslabile 0,5 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Jedini dobitnik među top pet najlikvidnijih izdanja je dionica Podravke, koja je na 200 tisuća kuna prometa porasla 1,9 posto. Gubitnik dana je dionica Luke Ploče koja je potonula 7 posto, nakon dva dana dosta snažnoga rasta, a slijedi ju Liburnia Riviera Hoteli sa 3,8 posto pada.

S druge strane, dobitnike predvodi dionica Viktora Lenca koja je uzletjela 10,7 posto, nakon što je od početka mjeseca izgubila čak 17 posto.

Dobitnik dana:  Viktor Lenac  +10,73%  9,80

Dobitnik dana:  Luka Ploče  -6,96%  428,00

CROBEX:   -0,28%   1788,72

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.