TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX peti uzastopni dan u crvenom, gubitnik dana Tekstilpromet

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu se odvijalo bez nekih značajnijih pomaka dioničkih indeksa, a i likvidnost je oslabila u odnosu na prethodni dan

Oba indeksa, CROBEX i CROBEX10, zaključili su u crvenom s malim pomacima, pri čemu je CROBEX kliznuo 0,03 posto, dok je uži tržišni indeks izgubio 0,02 posto na vrijednosti. To je ujedno i njihov peti uzastopni dan pada. Od sektorskih indeksa, najviše je izgubio indeks sektora industrije, i to 0,8 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora s rastom od 1,4 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Ukupno je protrgovano 8,3 milijuna kuna, a milijunske promete su ostvarila četiri izdanja. Najviše se trgovalo povlaštenim dionicama Adrisa, koje su na prometu od 1,9 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 440 kuna. Slijede ih dionice Valamar Riviere s prometom od 1,2 milijuna kuna i rastom cijene od 0,3 posto. Među milijunaše su se ugurale još dionice Optima Telekoma s prometom od 1,1 milijun kuna i rastom cijene od 1 posto te dionice Hrvatskog Telekoma, koje su oslabile 0,3 posto na prometu nešto većem od milijun kuna.

Titulu gubitnika dana je pokupila dionica Tekstilprometa, koja je potonula 11,1 posto , ali na skromnom prometu od 20 tisuća kuna. Od aktivnijih izdanja, loše izvedbe su imale dionice Instituta IGH i Imperiala, čije su cijene kliznule redom 1,8 posto i 0,7 posto.

S druge strane, dionice Dukata su uzletjele 6,4 posto, dok su dionice Auto Hrvatske porasle 0,7 posto.

Dobitnik dana: Brodogradilište Viktor Lenac +8,82% 5,55 kuna

Gubitnik dana: Tekstilpromet -11,11% 400,00 kuna

CROBEX: -0,03% 1.846,80 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.