TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX i drugi dan u crvenom, dobitnik dana - Dalekovod

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je upisalo drugi uzastopni dan pada, pri čemu usprkos sezoni kvartalnih rezultata investitore u prvom redu zabrinjava moguća eskalacija sukoba u Ukrajini. Indeks CROBEX je pao 0,8 posto, a uži indeks CROBEX10 oslabio 1 posto, dok je najveći pad zabilježen u indeksu transportnog sektora koji je potonuo 2,6 posto. Kvartalni rezultati kompanija su krenuli sramežljivo, ali se pravi val objava očekuje u naredna dva tjedna, u kojima će se investitori još imati priliku pozicionirati u skladu sa svojim očekivanjima

U petak je promet oslabio na 6,6 milijuna kuna, pri čemu je trgovanje prošlo bez milijunaša. Nadomak milijun kuna prometa je bila dionica HPB-a, koja je ovaj tjedan bila među likvidnijim izdanjima zauzevši na tjednoj razini ukupno četvrto mjesto, dok joj je cijena u petak stagnirala. Među likvidnijim je bila i dionica HT-a, koja je na 760 tisuća kuna prometa zabilježila pad cijene od 0,8 posto.

Gubitnik dana je dionica brodara Alpha Adriatic koja je potonula 7,8 posto, a slijede dionice HTP Orebića i Ingre koje su pale 4,5 posto i 3,6 posto. Visoku volatilnost nastavlja bilježiti dionica Dalekovoda, koja je jučer bila uvjerljivi dobitnik dana sa skokom cijene od 2,6 posto. Iako su dobitci bili rijetki i na malim prometima, možemo istaknuti dionice Kutjeva sa skokom cijene od 2,1 posto, koja je zakašnjelo reagirala na kvartalne rezultate od dana ranije, dok je nešto veći dobitak od 1,7 posto upisala dionica Saponije.

Dobitnik dana: Dalekovod +2,58% 39,80

Gubitnik dana: Alpha Adriatic -7,76% 107,00

CROBEX: -0,80% 2.121,11