NA PUT PREMA DOLJE

Crobex i dalje u crvenom

23.02.2009 u 16:20

Bionic
Reading

Dok su europski burzovni indeksi zabilježili oporavak, Crobex je nastavio silaznom putanjom. Nakon oštre korekcije u petak, danas je Crobex pretrpio umjereni pad od 0,53 posto. Redovni promet dosegnuo je svega 18,3 milijuna kuna, a samo četiri dionice ušle su u klub 'milijunaša'

Dionica T-HT-a i danas je bila najaktivnija sa 4,69 milijuna kuna prometa. Dionicom se trgovalo unutar uskog raspona (od 219,06 do 220,50 kuna), a zaključna cijena zabilježila je blagi rast. Na drugo mjesto po likvidnosti, sa 3,25 milijuna kuna prometa, neočekivano je dospjela niskolikvidna dionica Hotela Rabac. Veći dio prometa ovom dionicom ostvaren je u jednoj transakciji kojom je vlasnika promijenilo 64.978 dionica odnosno 6,4 posto temeljnog kapitala tvrtke. Transakcija je izvršena po cijeni od 50 kuna, 16,55 posto niže od zadnje cijene.

Natprosječni pad cijena, među ostalim likvidnijim izdanjima, pretrpjele su dionice Atlantic Grupe, Centar banke, Ericssona Nikole Tesle, Ingre,Končara Elektroindustrije, Luke Ploče, Tiska i Vira.

Solidan oporavak cijene ostvarile su dionice Adrisa, HUP-a Zagreb, Ine, Dom holdinga i Zagrebačke pivovare.

Europski burzovni indeksi u ponedjeljak su ojačali uslijed dobitaka u financijskom sektoru, predvođenom Royal Bank of Scotland, a podršku je pružila i vijest iz SAD-a da tamošnja vlada, suprotno nedavnim glasinama, ipak neće biti primorana nacionalizirati neke velike banke.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje