DAN NA BURZI

Crobex dva koraka naprijed pa jedan nazad

Bionic
Reading

Nakon jednodnevnog predaha, domaće tržište kapitala se vratilo u crveni teritorij te je od zadnjih pet trgovinskih dana čak četiri dana zaključio s minusom. CROBEX je izgubio 0,2 posto na vrijednosti, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,3 posto

Od sektorskih indeksa je najviše stradao indeks industrije s 0,7 posto minusa dok je dobitnike predvodio dosta kolebljivi indeks transportnog sektora sa skokom od 4,3 posto. Likvidnost je bila pojačana u odnosu na inače skromno trgovanje u ovoj godini, te je prikupljeno 8,2 milijuna kuna prometa, što je najviše u zadnjih tjedan dana.

Tome je svakako pridonijela blok transakcija povlaštenom dionicom Adrisa u iznosu od 2,1 milijun kuna. U redovnom prometu je u fokusu investitora, te jedini milijunaš, bila dionica Atlantic Grupe, koja je na 2,4 milijuna kuna prometa oslabila 0,9 posto.

Po prometu se još izdvaja dionica Zagrebačke banke, kojom se zadnjih dana nešto intenzivnije trguje, a u četvrtak je prikupila 840 tisuća kuna prometa uz rast cijene od 1,4 posto.

Nešto slabiji dan su imali hotelijeri gdje izdvajamo dionice Liburnia Riviera Hotela i Hotela Maestral s minusima od 6,5 posto i 4,1 posto. Na strani dobitnika prvo ime je dionica ACI-ja sa skokom od 9,1 posto, kojoj je to drugi uzastopni dan na tronu, sa snažnim rastom. Solidne izvedbe su imale i dionice Vira i Optime Telekoma s rastom od 5 posto i 2,4 posto.

Dobitnik dana ACI +9,09% 6000,00

Gubitnik dana Liburnia Riviera Hoteli -6,50% 3740,00

CROBEX -0,22% 1.751,40

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.