TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX drugi dan u plusu, brodari predvodili dobitnike

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je drugi dan zaredom upisao u zelenom, gdje su oba dionička indeksa CROBEX i CROBEX10 ojačali oko 0,8 posto. Svi sektori zaključili su dan u plusu, a uvjerljivi dobitnik je indeks transportnog sektora, koji je uzletio 7,8 posto

Također, puno ne zaostaje niti indeks građevinskog sektora sa skokom od 4,4 posto. Transportni sektor je uzletio na krilima porasta cijena u dionicama Uljanik plovidbe i Atlantske plovidbe od 13 posto i 7 posto, nakon vijesti kako je Atlantska plovidba uspješno refinancirala kredite za svoja dva broda.

Ukupna likvidnost na tržištu zadržala se na skromnim razinama, te je jučer protrgovano svega 4,3 milijuna kuna, bez ijednog milijunaša. Najlikvidnije izdanje bila je dionica Hrvatskog Telekoma, s nešto iznad pola milijuna kuna prometa i rastom cijene od 0,6 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Nešto likvidnija je bila i dionica AD Plastika, koja je na 470 tisuća kuna prometa ojačala 0,8 posto, dok je dionica Valamar Riviere stagnirala cijenom na oko 410 tisuća kuna prometa. Na strani gubitnika vrijedi izdvojiti dionice Zagrebačke banke i Viktora Lenca s padom cijene od 2,1 posto i 1,6 posto.

Dobitnik dana:   Uljanik plovidba  +12,96%  122,00

Gubitnik dana:  Zagrebačka banka  -2,10% 56,00

CROBEX: +0,83%  1.788,46

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.