GLAVNA SKUPŠTINA

Crikvenički Jadran: prošlogodišnja dobit od 2,1 milijun kuna u zadržanu dobit

24.08.2015 u 18:04

Bionic
Reading

Crikveničko hotelsko-turističko poduzeće Jadran prošlogodišnju će dobit od 2,1 milijuna kuna raspodijeliti u zadržanu dobit, izvijestili su u ponedjeljak iz Jadrana u priopćenju o održanoj glavnoj skupštini te tvrtke

Dobit od 2,1 milijun kuna raspodjeljena je u zadržanu dobit, koja sada iznosi 5,3 milijuna kuna, navodi se u priopćenju sa skupštine na kojoj su prihvaćeni financijski izvještaji za 2014. godinu, izvješća Uprave i Nadzornog odbora te prijedlog Uprave o proširenju registriranih djelatnosti.

Na skupštini, koja ima više od 900 dioničara koji drže više od 490 milijuna kuna vrijednih dionica, sudjelovala su samo tri dioničara - većinski Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) i dva mala dioničara, što iz čelništva te tvrtke tumače stabilnim i transparentnim poslovanjem nakon zaključenja stečaja.

Predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar ocijenio je kako 'pojavljivanje malog broja dioničara govori o stabilnosti i transparentnosti poslovanja Jadrana nakon zaključenja stečajnog postupka', a posebno ga raduje što su predstavnici Udruge bivših radnika Jadrana, sadašnjih vjerovnika tvrtke, iskazali zadovoljstvo dinamikom isplate vjerovnika.

'Žao mi je da na skupštini nisu sudjelovali i predstavnici malih dioničara koji su nedavno iskazali velik interes za poslovanje Jadrana, kao primjerice grad Crikvenica, jer upravo je skupština mjesto gdje se mogu i trebaju raspraviti sva pitanja vezana za poslovanje tvrtke', izjavio je Manestar.

Jadran u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima osam hotela, dva autokampa i turističko naselje.