ODLIČAN POSAO U OSIJEKU

Combisovci brzopotezno promijenili informatički sustav u Saponiji

25.08.2015 u 11:55

Bionic
Reading

Informatička tvrtka Combis je, u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uspješno završila projekt migracije IT infrastrukture u osječkoj kemijskoj tvrtki Saponia, priopćili su u utorak iz Combisa.

Konkretno, radi se o korištenju Microsoftovih rješenja za kolaboraciju i infrastrukturu te rješenja za upravljanje i nadzor, zamijenjen je veći dio dotadašnjeg informatičkog sustava, a sve bez značajnijeg prekida u funkcioniranju IT servisa ključnih za poslovanje.

'Izvesti tako značajnu promjenu informacijskog sustava za krajnjeg korisnika, bez značajnijih prekida u kontinuitetu poslovanja, izuzetno je postignuće. Kako za Combisov tim, tako i za IT tim Saponije', izjavio je Hrvoje Dunkić, voditelj Microsoft odjela u Combisu.

Pripremno razdoblje implementacije je trajalo oko mjesec dana, a sama realizacija prijelaza na Microsoft tehnologije odvijala se kroz tri mjeseca. Završna faza, prijelaz sa starog na novi sustav je napravljen u svega par dana, kada su Combisovi stručnjaci, uz izvrsnu podršku IT tima Saponije, izvršili migraciju 350 računala na novi sustav i osigurali neometano korištenje servisa kritičnih za poslovanje tvrtke. U sklopu pripremne faze je obavljeno educiranje svih internih korisnika za korištenje novog sustava, što je kod tako značajnih promjena za korisnike sustava iznimno važno.

'Combisov tim ovim je projektom Saponiji omogućio pouzdanu IT infrastrukturu i servise koji će zasigurno osigurati uspješnije poslovanje tvrtke kroz veću produktivnost, a korištenjem aktualnih tehnologija koje mogu odgovoriti na postavljeni izazov', izjavio je Gordan Glavaš, direktor Proizvodnje i Unapređenja poslovnih procesa Saponije.

Davor Božić, viši menadžer za korporativne korisnike HT-a istaknuo je kako je iznimno zadovoljan sinergijskim efektom Combisa i HT-a i na ovom projektu - projekt je kvalitetno pripremljen sa sve tri strane, a korisniku smo omogućili efikasnije i pouzdanije poslovanje, vodeći računa da trošak bude optimalan.

U priopćenju se navodi da je Combisova ekpertiza u pogledu Microsoft tehnologije potvrđena i nagradom Microsoft Country Partner of the Year 2014 for Croatia. Priznanje američke kompanije za izvanredan rad te kvalitetnu i uspješnu suradnju u Hrvatskoj uručena je Combisu prošle godine.

O ostalim uspješnim projektima Combisa i Hrvatskog telekoma u proteklom razdoblju možete čuti na Combis konferenciji koja će se 24. i 25. rujna održati u Šibeniku, poručuju iz Combisa.