PROJEKT KONSOLIDACIJE

Combisov ekspertni tim u suradnji sa Sokol Marićem

20.01.2015 u 15:37

Bionic
Reading

Sistem integrator Combis uspješno je završio projekt konsolidacije ICT infrastrukture u kompaniji Sokol Marić. Projekt je podrazumijevao dizajn, planiranje i implementaciju virtualizacijske platforme, infrastrukturnih servisa i alata neophodnih za efikasno upravljanje IT sustavom, uz implementaciju rješenja koja će osigurati smanjenje sigurnosnih rizika za poslovanje, navodi se u priopćenju Combisa

Combisov ekspertni tim je, u suradnji s IT zaposlenicima Sokol Marića, dizajnirao i isporučio rješenje temeljeno na Microsoftovim tehnologijama, od kojih, uz nezaobilazni Windows Server i Hyper-V virtualizaciju, posebno treba istaknuti alate Microsoft System Center za upravljanje. Time je, uz optimalno korištenje postojećih resursa, ukupna investicija prilagođena potrebama poslovanja tvrtke.

Ključni izazov projekta je bila vrlo složena migracija sa zatečenih infrastrukturnih open source tehnologija, kod kojih je bilo potrebno voditi računa o zahtjevima kontinuiteta poslovanja Sokol Marića. To je podrazumijevalo iznimno preciznu pripremu i testiranje migracije u Combisovom testnom okruženju, a sve kako bi realizacija planiranih promjena za krajnjeg korisnika zapravo bila neprimjetna.

'Ovako specifični projekti su za nas u Combisu poseban izazov, jer uz potrebu za preciznim planiranjem realizacije, itekako dolazi do izražaja ekspertiza našeg tima stručnjaka. Realizacijom ovog projekta Combis je zaslužio daljnje povjerenje u pružanju usluga sistemskog održavanja za Sokol Marić, na što smo posebno ponosni', izjavio je Hrvoje Dunkić, voditelj Microsoftovog tima u Sektoru sistemske integracije Combisa.

Ovaj je projekt pokazao kako, unatoč činjenici da bi open source tehnologije trebale biti besplatne, poslovanje korisnika u krajnjoj liniji ne mora biti jeftinije od komercijalnih rješenja. Korištene Microsoftove tehnologije su predstavljale određeno ulaganje, no razlika po pitanju podrške poslovanju, koju implementirana infrastruktura i ostali alati čine u odnosu na zatečena rješenja, daleko nadilaze potrebnu investiciju.

'Realizacijom projekta dobili smo pouzdanu ICT infrastrukturu, sa svim potrebnim elementima za efikasno upravljanje sustavom te riješene sigurnosne i funkcionalne izazove prijašnjeg sustava. Investicija je bila optimalna, prilagođena stvarnim potrebama poslovanja, dok se ekspertiza Combisa pokazala kao važan faktor za uspješnost', rekao je Kristian Marić, direktor prodaje u Sokol Mariću.

Martin Obradović
, voditelj prodaje u segmentu trgovine i maloprodaje u Combisu, naglasio je da je korisniku nakon realizacije projekta omogućeno da se u budućem razdoblju u potpunosti posveti razvoju svoje primarne poslovne djelatnosti. 'Iznimno smo zadovoljni time što nas je vodeća zaštitarska kompanija u Hrvatskoj odabrala kao partnera i ukazala nam povjerenje da budemo njihov pouzdan oslonac i u daljnjim poslovnim aktivnostima', izjavio je Obradović.