DIZEL I AUTOPLIN POJEFTINILI

Cijene benzina porasle šesti tjedan za redom

23.06.2015 u 10:25

Bionic
Reading

Cijene benzina opet su porasle. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra Eurosupera 95 u utorak je poskupila za dvije lipe. Sada se ova vrsta goriva prodaje između 10,40 (Crodux) i 10,46 kuna (Ina i Tifon). Ovo je inače šesti tjedan zaredom da cijena benzina nije pojeftinila. Također, u posljednjih čak 11 tjedana cijena litre Eurosupera 95 samo je jednom pala i to sredinom svibnja za 10 lipa

S druge strane, cijena litre Eurodizela kod nekih kompanija nije se promjenila (Ina i Tifon) dok je kod ostalih pala. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva u utorak se prodaje između 9,28 i 9,32 kune, ovisno o kompaniji.

Najveći razlog za veselje imaju vozači koji koriste autoplin. Cijena ove vrste goriva nastavila je s padom, peti tjedan zaredom. U utorak je pojeftinila za 11 lipa i sada se na većini benzinskih postaja prodaje za 3,34 kune, dok je još uvijek uvjerljivo najjeftiniji Plinski centar Zagreb s cijenom od 3,14 kuna.

U posljednjih pet tjedana spremnik od 50 litara ove vrste goriva jeftiniji je za 44 kune. Inače, za cijenu jednog spremnika Eurosupera 95, može se natočiti više od tri spremnika autoplina.