TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi četvrti dan zaredom u crvenom, u fokusu dionica Optima Telekoma

Optima Telekom

Optima Telekom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Optima telekom

Početak novog trgovinskog tjedna obilježilo je nešto življe trgovanje na Zagrebačkoj burzi po pitanju dioničkog prometa, dok su indeksi nastavili negativan niz od prošlog tjedna

Indeks CROBEX je s blagim padom od 0,2 posto uknjižio svoj četvrti uzastopni gubitak, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 izgubio 0,4 posto na vrijednosti. Svi sektorski indeksi su zaključili s negativnim predznakom, a najviše je izgubio indeks transportnog sektora, koji je potonuo 3,8 posto.

Ukupno je protrgovano oko 14,6 milijuna kuna, od čega je 2,8 milijuna kuna protrgovano u blok trgovanju dionicom Hrvatskog Telekoma, dok je dionica ACI-a prikupila 2,1 milijun kuna putem blok transakcija.

U redovnom trgovanju su tri izdanja uspjela prikupiti milijunske promete. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu nešto manjem od 3 milijuna kuna oslabile 0,8 posto. Aktivne su bile i dionice Optima Telekoma, koje su na prometu od 2,8 milijuna kuna uzletjele 27,5 posto te time pokupile titulu dobitnika dana.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Među milijunaše se ugurala još redovna dionica Adrisa, s prometom od 1,7 milijuna kuna, pri čemu je zaključila nepromijenjeno na 500 kuna.

Uz već spomenutu dionicu Optima Telekoma, dobre izvedbe su imale i dionice AD Plastika i Ericsson Nikola Tesle, koje su ojačale redom 1,4 posto i 1,3 posto.

S druge strane, titulu gubitnika dana je pokupila dionica FTB Turizma, koja je potonula 5 posto, a slijede je dionice Liburnia Riviera Hotela i Končar Elektroindustrije, s padom cijena od 4,1 posto i 3,6 posto.

Dobitnik dana:   Optima Telekom  +27,50%  4,08 kuna

Gubitnik dana:   FTB Turizam  -5,00%   1.330,00 kuna

CROBEX:  -0,21%  1.847,38 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!