PRODAJA 50 POSTO DIONICA

Četiri ponude za usluge savjetnika za privatizaciju CO-a

30.10.2012 u 15:37

Bionic
Reading

Ministarstvo financija zaprimilo je četiri ponude za savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja - tvrtke KPMG Croatia koja je ponudu predala sa tri partnera, Lazard Freres iz Pariza zajedno sa tvrtkom Ernst&Young Pariz, francuske banka BNP Paribas sa partnerom Interkapital vrijednosni papiri iz Zagreba te Deloitte iz Zagreba sa devet partnera

Vlada je na sjednici sredinom srpnja pokrenula postupak izbora savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja radi prodaje oko 50 posto vlasničkog udjela u toj osiguravajućoj kući. Ministrstvo financija je natječaj za usluge savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja objavilo 19. rujna i bio je otvoren do danas u 12,00 sati.

Tvrtka KPMG Croatia (sa partnerima KPMG Budimpešta, KPMG Milano i Wolf Theiss) za usluge savjetovanja traži 23,55 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 29,4 milijuna kuna s PDV-om.

Cijena ponude tvrtke Lazard Freres sa njegovim partnerom je 28,5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 29,02 milijuna kuna sa PDV-om.

Za usluge savjetovanja BNP Paribas i partner traže 19,19 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 20,8 milijuna kuna sa PDV-om, dok je cijena ponude Deloittea i njegovih devet partnera 18,18 milijuna kuna bez PDV-a, tj. 22,7 milijuna kuna sa PDV-om.

Povjerenstvo Ministarstva financija će nakon izvršenog pregleda i ocjena zaprimljenih ponuda, sukladno odredbama dokumentacije za nadmetanje i važećeg Zakona o javnoj nabavi, najkasnije u roku od 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda donijeti odluku o odabiru ili odluku o poništenju.

Kriterij odabira koji će se primjenjivati u ovom postupku ekonomski najpovoljnija ponuda te će se uz cijenu ponuda vrednovati i specifično iskustvo ponuditelja, adekvatnost plana i metodologije privatizacije te kvalifikacije i kompetentnost predviđenog osoblja za rad na ovom projektu.