CIJENA NEPOZNATA

Češka Odien Grupa kupila splitski kompleks Lav

17.09.2015 u 14:09

Bionic
Reading

Investicijska korporacija Odien Grupa, sa sjedištem u Češkoj, preko svoje tvrtke kćeri Odien Hotels kupila je splitski Grand Hotel Lav, koji je vlasnik luksuznog resorta Le Méridien Lav Split, te Grand Marinu Lav od austrijske HETA Asset Resolution (HETA), objavili su u četvrtak Odien i HETA

'Izuzetno smo ponosni zbog akvizicije ovog jedinstvenog i vodećeg hotelskog kompleksa na jadranskoj obali. Kroz naš smo portfelj u turističkom sektoru prepoznali imidž Hrvatske te posebno rastuću popularnost Splita kao turističke destinacije i aktivno pratimo daljnje investicijske prilike u Hrvatskoj i regiji', kazao je Michael Saran iz Odien Grupe.

Predsjednik uprave HETA-e Sebastian Prinz von Schoenaich-Carolath kazao je kako je 'prodaja ovog velikog hotelskog kompleksa još jedan važan korak u njihovim prodajnim nastojanjima koje žele okončati do 2020. godine'.


'Odien Grupa je dala najbolju ponudu, što ujedno osigurava i nastavak te daljnji razvoj ovog, za Split i Hrvatsku, izuzetno važnog turističkog objekta', rekao je.

HETA je tzv. loša banka u koju su izdvojeni problematični plasmani posrnule austrijske Hypo Alpe-Adria-Bank. Na svojim internet stranicama HETA je objavila da je jučer, 16. rujna potpisala ugovor s Odien Grupom o kupnji splitskog Grand Hotela Lav i Grand Marine Lav

Cijena transakcije nije objavljena, a iz HETA-e navode kako je u procesu prodaje sudjelovao velik broj zainteresiranih.

Hypo Alpe-Adria-Bank je u jesen 2012. godine postala vlasnik Grand Hotela Lav i Marine Lav, a nakon što je aktivirala založno pravo na hotel pa su prijašnji vlasnici morali prepustiti vlasništvo. Hypo je hotel i marinu u Podstrani, kod Splita, neuspješno prodavala i 2013. godine, a poslije su Grand Hotel Lav i Marina Lav prebačeni u HETA Asset Resolution

Grand Hotel Lav vlasnik je luksuznog resorta Le Méridien Lav Split, kompleksa hotela i marine s 5 zvjezdica. U potpunosti renoviran i ponovno otvoren 2006., Lav raspolaže s 381 sobom, 12 restorana i barova, 30 poslovnih prostora te jednim od najvećih konferencijskih centara u Hrvatskoj, koji se prostire na 2.500 četvornih metara, itd.

Grand Marina Lav, sa 75 vezova, predviđena je za daljnje širenje nakon čega će moći pružiti pristajanje jahtama do 50 metara dužine.

Hotelom Lav upravlja brend Le Méridien u vlasništvu Starwood Hotels&Resorts Worldwide, jednim od vodećih hotelskih lanaca na svijetu s 1.200 hotela u više od sto država.

Inače, Odien je međunarodna investicijska korporacija, sa sjedištem u Češkoj, koja prvenstveno ulaže u srednju i istočnu Europu, aktivna je u raznim branšama i jedan je od vodećih investitora u regiji u turističkom i sektoru i sektoru nekretnina.