NOVA KARIJERA

Čermak: Volio bih da moj prijatelj Kotromanović dođe kod mene

27.01.2016 u 08:44

Bionic
Reading

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović čini se da je našao posao u kompaniji Crodux derivati dva umirovljenog generala Ivana Čermaka. Naime, Kotromanović je od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zatražio službeno mišljenje smije li se zaposliti u Čermakovoj tvrtki. 'Volio bih da Kotromanović dođe kod nas, ali još ništa nismo dogovorili', rekao je Čermak za tportal

Dalia Orešković, predsjednica Povjerenstva, rekla je za tportal da su pozitivno odgovorili na Kotromanovićev upit.

'Kako nije bilo poslovnog odnosa između Ministarstva obrane dok mu je na čelu bio Ante Kotromanović i Croduxa, ne postoji zakonska zapreka da on s njima stupi u radni odnos. Jedino ograničenje je da ne može biti član uprave ili nadzornog odbora', objasnila je Orešković.

Podsjetimo, Kotromanović je za vrijeme afere Oktan, kad je bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak optužio Crodux da prodaje nekvalitetno gorivo, dao javnu podršku Čermaku fotografirajući se na njegovim benzinskim postajama.

Tad je iz MORH-a pojašnjeno da on to radi kao privatna osoba i da ministarstvo nabavlja gorivo iz Ine

Krajem prosinca prošle godine, nakon parlamentarni izbora, Kotromanović je za Slobodnu Dalmaciju rekao da napušta politiku i odlazi raditi u SAD, u Washington, za jedan odvjetnički ured.

Mediji su tad pisali da je našao posao savjetnika u odvjetničko-lobističkoj kući Patton Boggs gdje je partner Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine, a bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Miomir Žužul savjetnik za međunarodne odnose.

Međutim, Kotromanović je nakon toga javnost obavijestio da su to sve nagađanja i da još nije donio konačnu odluku gdje će, koji posao i za koju tvrtku raditi.

Čermak: Volio bih da Kotromanović dođe kod nas, ali još ništa nismo dogovorili

Vlasnik Croduxa, umirovljeni general Čermak rekao je za tportal kako je on ponudio Kotromanoviću posao, ali još ništa nisu dogovorili.

'Kotromanović i ja smo dugogodišni prijatelji, prošli smo rat zajedno. Kad mi je rekao da se više neće baviti politikom ponudio sam mu da dođe u našu tvrtku. To još nije dogovoreno jer on ima i neke druge kombinacije. Vrata su mu otvorena. Volio bih da završi kod nas. Za čovjeka njegovih kvaliteta i iskustva uvijek ima posla', istaknuo je Čermak.