TRŽIŠTE KAPITALA

Burza završila tjedan u crvenom, gubitnik dana Končar elektroindustrija

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je kraj tjedna dočekalo s negativnim predznakom, indeksi su u petak zaključili u crvenom, a likvidnost se i dalje zadržala na niskim razinama

Indeks CROBEX je kraj tjedna dočekao na 1.756,9 bodova, što predstavlja pad od 0,6 posto, dok je uži dionički indeks, CROBEX10 oslabio 0,5 posto. Od sektorskih indeksa, uvjerljivi gubitnik dana je bio indeks transportnog sektora, koji je potonuo gotovo 9 posto, dok je dobitnike predvodio indeks sektora industrije s rastom od 1,2 posto.

Ukupna dionička likvidnost je ojačala, ali se i dalje zadržala na skromnim razinama, te je protrgovano oko 4,5 milijuna kuna. Najlikvidnije izdanje i jedini milijunaš su bile redovne dionice Adrisa, koje su na prometu od 1,4 milijuna kuna ojačale 1,2 posto. Aktivne su bile i dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 928 tisuća kuna i rastom cijene od 0,7 posto, a slijede ih povlaštene dionice Adrisa, koje su na prometu od 412 tisuća kuna zaključile nepromijenjeno na 427 kuna.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Od aktivnijih izdanja, gubitnike je predvodila dionice Končar Elektroindustrije, koja je potonula 5,6 posto, a loš dan su imale i dionice Varteksa i Zagrebačke banke, čije su cijene oslabile redom 2,8 posto i 2,4 posto. S druge strane, dionice Đure Đakovića su uzletjele 7,8 posto, a dionice Atlantic Grupe su ojačale 0,9 posto.

Dobitnik dana : Đuro Đaković Grupa +7,75 13,90 kn

Gubitnik dana: Končar Elektroindustrija -5,60 590,00 kn

CROBEX -0,61 1.756,88 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!