TRŽIŠTE KAPITALA

Burza u sramežljivo zelenom, HT u fokusu investitora

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je zabilježilo pad dioničkih indeksa, što je samo nastavak dosadašnjeg kretanja na burzi kojega obilježavaju naizmjenični dobitci i gubitci, bez jasnog trenda. Oba indeksa CROBEX i CROBEX10 su oslabila oko 0,6 posto, uz blagi porast likvidnosti u redovnom prometu

U utorak je prikupljeno oko 12 milijuna kuna prometa, pri čemu je najlikvidnija bila dionica Hrvatskog Telekoma s 4,2 milijuna kuna protrgovane vrijednosti, uz stagnaciju cijene na oko 166,3 kune.

Milijunski promet, i to oko 2 milijuna kuna, još su upisale redovne dionice Adrisa i Atlantske plovidbe, te su dan zaključile u crvenom. Dionica Adrisa je kliznula 0,7 posto, dok je Atlantska plovidba pala 4,1 posto, nakon tri dana dosta snažnoga rasta, što je svrstava među glavne gubitnike.

Titula gubitnika dana ipak ide dionici Belja, koja je potonula 9,4 posto, na prometu od oko 90 tisuća kuna. Nadomak milijun kuna prometa je bila dionica Atlantic Grupe, te je pri tome ojačala blagih 0,2 posto.

Među rijetkim dobitnicima vrijedi izdvojiti dionicu Jadroagenta, koja je skočila 2,1 posto, a solidnu izvedbu je imala i dionica Zagrebačke banke s rastom od 1,4 posto.

Dobitnik dana  Jadroagent +2,14%  1100,00

Gubitnik dana  Belje   -9,40%  4,53

CROBEX    -0,62%   1.856,19

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.