tržište kapitala

Burza prekinula seriju pada, Adris u fokusu

Ante Vlahović, većinski dioničar i predsjednik Uprave Adrisa

Ante Vlahović, većinski dioničar i predsjednik Uprave Adrisa

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Domaće tržištu kapitala je prekinulo negativnu miniseriju od dva dana uzastopnog pada te su CROBEX i CROBEX10 porasli 0,2 posto i 0,1 posto, dok je sektorske dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora sa skokom od 5,5 posto.

Likvidnost je ojačala u odnosu na ponedjeljak, ali je ukupni promet iznosio i dalje skromnih 5 milijuna kuna, sa svega jednim milijunašem. U fokusu investitora je bila povlaštena dionica Adrisa, koja je na oko 2 milijuna kuna prometa oslabila 0,2 posto.

Nešto veći promet od oko 700 tisuća kuna je upisala dionica Valamar Riviere, te pri tome zabilježila porast cijene od 0,5 posto. Nešto ispod pola milijuna kuna prometa je prikupila dionica Hrvatskog Telekoma, ali bez promjene cijene na 153 kune.

Uvjerljivi dobitnik dana je dionica Instituta IGH, sa skokom cijene od 21 posto, što je poguralo građevinski sektor u zeleni teritorij. Među gubitnicima se izdvajaju dionice Viktora Lenca, Auto Hrvatske i Uljanik plovidbe koje su izgubile redom 5,5 posto, 4,9 posto i 4,4 posto.

Dobitnik dana Institut IGH +20,88% 179,50

Gubitnik dana Viktor Lenac -5,45% 10,40

CROBEX +0,22% 1842,85

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!