tržište kapitala

Burza pozelenila, rezultati kompanija u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala se nakon jednog dana predaha vratilo u zeleni teritorij te upisalo četvrti dan rasta u zadnjih pet trgovinskih dana

Trenutno su glavni pokretač rezultati  kompanija. Indeks CROBEX je ojačao 0,8 posto, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,6 posto.

Likvidnost je nešto kliznula u odnosu na prethodna dva dana, ali je protrgovano ipak solidnih 8,2 milijuna kuna. Iznenađujuće je najlikvidnije izdanje te ujedno jedini milijunaš, bila dionica Atlantske plovidbe s 1,3 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 1,3 posto.

Po prometu slijedi dionica Podravke, koja je na 920 tisuća kuna prometa ojačala 1,8 posto. Titula dobitnika dana ide dionici Ingre koja je skočila 9,2 posto, a slijede ju dionice Optime Telekoma i Maistre koje su ojačale 6,9 posto i 4,6 posto.

Gubitnik dana je dionica Viadukta, koja je potonula 68 posto, nakon što je kompanija objavila izuzetno slabe rezultate za treće tromjesečje. Slabije cjenovne izvedbe su imale i dionice Tehnike i Đuro Đaković Grupe koje su izgubile na vrijednosti 7,7 posto i 6,6 posto.

Dobitnik dana  Ingra  +9,20%  3,80

Gubitnik dana  Viadukt  -68,43%  5,00

Crobex    +0,83%   1.899,11

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.