tržište kapitala

Burza opet u plusu, no s poražavajućim prometom

Burza

Burza

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon jednodnevnog pada, domaće tržište kapitala se u srijedu ponovno vratilo u pozitivan teritorij, dionički indeksi su ojačali, dok je likvidnost i dalje ostala skromna.

Oba indeksa CROBEX i CROBEX10 su zabilježili rast od 0,3 posto, pri čemu je indeks CROBEX zaključio na 1.851, 65 bodova, čime je obrisao jučerašnji gubitak. Od sektorskih indeksa jedino je indeks turističkog sektora oslabio, i to blagih 0,2 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora s rastom od 1,5 posto.

Ukupno je protrgovano nešto više od 6,1 milijun kuna prometa, a u fokusu su bile dionice hotelijera. Najviše se trgovalo dionicama Maistre, koje su na prometu od 1,2 milijuna kuna prometa zaključile nepromijenjeno na 286 kuna. Milijunski promet su ostvarile još samo dionice Valamar Riviere, koja je također zaključila nepromijenjeno, ali na nešto nižem prometu od 1,1 milijun kuna.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Tehnike, čija je cijena uzletjela 16,2 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Jadroagenta, koje su ojačale 5,8 posto nakon što je kompanija objavila prijedlog isplate dividende u iznosu od 60 kuna po dionici, te dionice Podravke, čija je cijena porasla 2,7 posto.

Na strani likvidnijih gubitnika, dionice Zagrebačke banke su zabilježile pad cijene od 1 posto, dok su dionice Brodogradilišta Viktor Lenac i Arene oslabile redom 0,9 posto i 0,5 posto.

Dobitnik dana Tehnika +16,16% 115,00

Gubitnik dana Zagrebačka banka -1,02%        58,00

CROBEX +0,29% 1.851,65

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.
 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!