TRŽIŠTE KAPITALA

Burza novi trgovinski tjedan otvorila u crvenom, Atlantic Grupa u fokusu

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Domaće tržište kapitala novi je trgovinski tjedan otvorilo u crvenom teritoriju, indeksi su zabilježili blagi pad, dok je likvidnost ojačala, ali se i dalje zadržala na skromnim razinama. Oba indeksa, CROBEX te njegova uža inačica indeks CROBEX10 su oslabili 0,2 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.827,25 bodova, što je njegova najniža razina u posljednjih mjesec dana.

Sektorski gledano, najviše je izgubio indeks transportnog sektora, s padom od 0,6 posto, dok je u zelenom zaključio jedino indeks prehrambenog sektora, koji je ojačao 0,2 posto.

Ukupno je protrgovano oko 5,3 milijuna kuna prometa, a milijunski promet jedino su ostvarile dionice Atlantic Grupe, koje su na prometu nešto većem od milijun kuna zaključile nepromijenjeno na 1.010 kuna. Aktivne su bile i dionice Zagrebačke banke, s prometom od 769 tisuća kuna i padom cijene od 1,3 posto. Slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 711 tisuća kuna oslabile 1 posto.

Gubitnik dana su dionice Atlantske plovidbe, koje su izgubile 2,9 posto na vrijednosti, a loš dan su imale i dionice Valamar Riviere, čija je cijena oslabila 1,2 posto. Na strani dobitnika, redovne dionice Adrisa su ojačale 3 posto, dionice Končar-Elektroindustrije su zabilježile rast cijene od 1,5 posto, dok su povlaštene dionice Adrisa porasle 0,7 posto.

Dobitnik dana Adris +3,00% 515,00

Gubitnik dana Atlantska plovidba -2,89% 471,00

CROBEX -0,23% 1.827,25

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!