tržište kapitala

Burza nastavila u pozitivnom ritmu, HT u fokusu

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je kraj tjedna dočekalo u pozitivnom teritoriju, indeksi su u petak nastavili rasti, a likvidnost je dodatno ojačala zahvaljujući blok trgovanju.

Indeks CROBEX je kraj dana dočekao na 1.864,5 bodova, što predstavlja rast od 0,8 posto, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 1,1 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks transportnog sektora zaključio s gubitkom, i to od 1,5 posto, a dobitnike je predvodio indeks građevinskog sektora, koji je porastao 2,6 posto.

Ukupno je protrgovano oko 16,3 milijuna kuna. U fokusu investitora je bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je, uz 7,3 milijuna kuna ostvarenih u blok trgovanju, prikupila dodatnih 3,1 milijuna kuna u redovnom trgovanju, pri čemu je ojačala 0,9 posto. Milijunski promet je ostvarila još samo dionica Valamar Riviere, čija je cijena porasla 1,3 posto na prometu od 1,8 milijuna kuna.

Titula dobitnika dana je ipak pripala dionici Končar Elektroindustrije, koja je ojačala 2,2 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Podravke i INA-e, koje su dobile 2 posto i 1,9 posto na vrijednosti.

S druge strane, dionice Uljanika su potonule 39,4 posto nakon što je Trgovački sud u Pazinu proglasio stečaj nad krovnom kompanijom grupacije.

Dobitnik dana Končar Elektroindustrija +2,21% 695,00

Gubitnik dana Uljanik -39,39% 0,40

CROBEX 0,76% 1.864,51

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!