TRŽIŠTE KAPITALA

Burza nastavila u crvenom, Viro ponio titulu gubitnika dana

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je i drugi dan ovaj tjedan upisalo pad, pri čemu su CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,2 posto i 0,3 posto

Prehrambeni sektor našao se na udaru, čiji je indeks izgubio 1,9 posto na vrijednosti. Ukupan dionički promet dosegao je 27 milijuna kuna, najviše od studenog, međutim, čak 18 milijuna kuna ostvareno je u blok transakciji dionicom Hrvatskog Telekoma.

U redovnom prometu je prikupljeno 9 milijuna kuna, gdje je opet dionica HT-a bila u fokusu sa 2,3 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,6 posto.

Među milijunaše su se ugurale i dionice Valamar Riviere koja je zabilježila pad cijene od 1 posto, pri 1,4 milijuna kuna prometa, kao i dionica Atlantic Grupe koja je oslabila 1,5 posto, pri 1,1 milijun kuna prometa.

Prvih pet najlikvidnijih izdanja upisalo je padove cijena, no titula gubitnika dana ide dionici Vira koja je potonula 7 posto, na prometu od 100 tisuća kuna, dok se među porastima cijena izdvajaju brodari gdje su dionice Tankerska Next Generation i Atlantske plovidbe porasle 5 posto i 2,9 posto, nakon pada u prethodnom danu.

Dobitnik dana: Tankerska Next Generation +4,98 46,40 kuna

Gubitnik dana: Viro -3,2 7,02 kune

Crobex: -0,18 2.024,81

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!