TRŽIŠTE KAPITALA

Burza nastavila negativnu seriju deseti dan zaredom, gubitnik dana Varteks

tportal

Izvor: EPA / Autor: STR

Indeksi su u četvrtak ponovno upisali minuse, deseti dan zaredom. CROBEX je oslabio 0,80 posto, a CROBEX10 za 0,92 posto. Izvedbe sektorskih indeksa također su bile negativne uz iznimku građevinskog koji je zadržao nepromijenjenu razinu jer se nije trgovalo sa niti jednom njegovom sastavnicom.

Najveći minus od 2,87 posto zabilježio je transportni indeks. Redovni burzovni promet iznosio je 9,5 milijuna kuna, a blokovski dodatnih 7,2 milijuna. U blok trgovanju protrgovano je 2,6 milijuna kuna povlaštenih dionica Končar D&ST-a te po 2,3 milijuna HT-a i povlaštenih dionica Adrisa.

U redovnom prometu po likvidnosti je predvodila Tankerska Next Generation sa 2,2 milijuna prometa uz pad cijene 0,8%. Kompanija majka Tankerska plovidba je izvijestila da namjerava objaviti dobrovoljnu ponudu za preuzimanje. U klub „milijunaša“ ušla je i Podravka sa protrgovanih 1,6 milijuna i padom cijene 2,1 posto. Među likvidnijim izdanjima, rijetke dobitnike predvodilo je Kutjevo sa 5,5 posto rasta, dok je gubitnike predvodio AD Plastik sa 5,2 posto minusa.

Dobitnik dana: Slatinska banka +9,88% 54,50

Gubitnik dana: Varteks -10,00% 3,78

CROBEX: -0,80% 1900,46

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!