tržište kapitala

Burza i peti dan u zelenom, ali uz skroman promet

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo niz skromne likvidnosti, gdje je u današnjem trgovanju ostvaren promet od svega 3,8 milijuna kuna, što je na razini prosjeka u zadnjih dva tjedna.

Trgovalo se bez jasnog smjera s obzirom da su ključni dionički indeksi zaključili na suprotnim stranama. Indeks CROBEX je porastao 0,1 posto, što je njegov peti uzastopni dan rasta, dok je uži indeks CROBEX10 istovremeno završio 0,4 posto u crvenom, potisnut slabim izvedbama u blue-chip izdanjima Podravke i HT-a sa minusima od 1,3 posto i 0,7 posto.

Trgovanje je prošlo bez milijunaša, te bez porasta cijene među prvih pet dionica po prometu. Najlikvidnija je bila dionica Arena Hospitality Groupa sa 830 tisuća kuna prometa i padom cijene od 0,3 posto, a slijedi ju povlaštena dionica Adrisa s oko 550 tisuća kuna protrgovane vrijednosti i minusom od 0,2 posto.

Gubitnik dana je Liburnia Riviera Hoteli s 4,9 posto minusa i prometom od 66 tisuća kuna, a slijedi dionica Atlantske plovidbe s 3,3 posto pada cijene uz promet od 88 tisuća kuna. Na strani dobitnika se izdvaja dionica Viktora Lenca s 23 posto skoka cijene, nakon vijesti o remontu zapovjednog broda američke Šeste flote "USS Mount Whitney". Solidne izvedbe su imale i dionice Varteksa i Jadrana s porastima od 8,2 posto i 5,6 posto.

Dobitnik dana Viktor Lenac +22,58% 7,60

Gubitnik dana Liburnia Riviera Hoteli -4,88% 3900,00

CROBEX +0,14% 1.761,88

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.