tržište kapitala

Burza bez promjene, likvidnost potonula

Bionic
Reading

Regularno trgovanje na domaćem tržištu kapitala u petak je dodatno potonulo te je protrgovano svega 1,5 milijuna kuna. Blok promet je ovaj puta izostao, za razliku od dana ranije.

Na burzi se trgovalo bez jasnog smjera, jer su dionički indeksi zaključili dan bez značajnije promjene, ali ipak na suprotnim stranama. CROBEX je porastao zanemarivih 0,01 posto, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,1 posto u crveno.

I sektorski indeksi su zaključili dan bez većih promjena, pri čemu se tek izdvaja indeks turističkog sektora, koji je pao 0,7 posto. Redovno trgovanje prošlo je bez miljunaša, a najlikvidnija je bila dionica AD Plastika, s nešto ispod 400 tisuća kuna prometa i blagim rastom cijene od oko 0,25 posto, i to nakon što je glavna skupština potvrdila dividendu od 10 kuna po dionici.

Povlaštena dionica Adrisa prikupila je oko 250 tisuća kuna, uz pad cijene od 1,2 posto, dok je dionica Valamar Riviere na oko 200 tisuća kuna prometa porasla blagih 0,25 posto. Dobitnik dana s 25-postotnim skokom cijene bila je dionica Petrokemije, ali na zanemarivom prometu. Solidne cjenovne izvedbe imale su dionice Hotela Brela i Jadranskog naftovoda, koje su obje uzletjele oko 3,5 posto. Solidan rast od 2,9 posto imala je i dionica Ericssona Nikole Tesle, nakon što je dan ranije bila gubitnik dana s 3,3 posto minusa. Gubitnik dana je dionica Termes grupe, koja je potonula 7 posto.

Dobitnik dana Petrokemija +25,00% 8,00

Gubitnik dana Termes Grupa -6,98% 60,00

CROBEX +0,01% 1807,75

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.