odlična sezona

Broj vožnji inozemnih korisnika Ubera u Hrvatskoj u srpnju veći za gotovo 250 posto

04.08.2021 u 15:31

Bionic
Reading

I ovoga ljeta Uber je jedno od najčešće korištenih opcija prijevoza, posebice u gradovima diljem Jadranske obale. Podaci Ubera pokazuju kako je u pet hrvatskih gradova - Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, broj vožnji međunarodnih turista u srpnju narastao za više od duplo (gotovo 250 posto) u odnosu na lipanj

Povećanje broja vožnji stranih korisnika rezultat je popuštanja epidemioloških mjera te povećanog broja stranih turista koji trenutno boravi u Hrvatskoj, a koji koriste usluge Ubera.

Među stranim korisnicima Ubera u Hrvatskoj najčešći su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske. Nakon toga slijede turisti iz Njemačke, Nizozemske i Poljske, pokazuju podaci za srpanj 2021.

“Uspjeh kampanja za cijepljenje u Europi i zemljama u ostatku svijeta omogućio je povratak mobilnosti u gradovima, kako hrvatskih, tako i inozemnih korisnika. Tome u prilog idu i najnoviji podaci iz srpnja koji pokazuju da se dominantan broj Uber vožnji odvija u turističkim središtima diljem Jadrana, što znači da je sezona donijela značajnu aktivnost ne samo u turističkom, nego i prometnom sektoru.

Uber kao kompanija s optimizmom gleda na ove ohrabrujuće podatke. I dalje ulažemo snažne napore da svoje usluge pružamo uz zadržavanje najviših sigurnosnih standarda, kako za vozače, tako i za korisnike Ubera”, rekla je Giovanna D'Esposito, generalna menadžerica Ubera za jugozapadnu Europu.

Općenito govoreći, Uber bilježi povećanje prometa u Hrvatskoj od lipnja, a vrhunac je zabilježen tijekom srpnja kada je turistička aktivnost stanovništva i stranih gostiju bila najveća u dosadašnjem dijelu godine. Najviše zahtjeva za vožnju od stranih korisnika zabilježeno je u Zadru. Nakon toga slijede Dubrovnik, Split i Rijeka.