čudo u sigetu

Brodarski institut podmirio dugove, račun deblokiran, stečaj izbjegnut

31.01.2019 u 15:16

Bionic
Reading

Brodarski institut iz Zagreba podmirio je svoje dugove, izišao je iz blokade te je prekinut privremeni stečajni postupak, potvrdio je tportalu Igor Tripković, glavni direktor tog instituta

'Brodarski institut u utorak je podmirio cjelokupni dug po osnovi blokade poslovnih računa i time izašao iz blokade. Shodno tome, na ročištu održanom u srijedu obustavljen je privremeni stečajni postupak na Trgovačkom sudu', kaže nam Tripković te dodaje:

'Sada predstoji daljnji trud na početku realizacije ugovorenih projekata s ciljem dugoročne održivosti Brodarskog instituta.'

Podsjetimo, Fina je još ujesen predložila stečaj nad Institutom, kada je reagirao i Trgovački sud te postavio privremenog upravitelja Hrvoja Kraljičkovića, a on je trebao ispitati ima li razloga za stečaj i može li se imovinom dužnika financirati trošak postupka.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, Institut ima imovinu vrijednu 87 milijuna kuna, od čega 64 milijuna kuna otpada na građevinske objekte, ponajprije vrijednu nekretninu i lokaciju u Zagrebu, 10,5 milijuna kuna vrijede zemljišta u njihovu vlasništvu dok u opremi imaju 2,8 milijuna kuna. Zapošljavaju 52 osobe.

  • +26
Brodarski institut Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić