ministrica turizma

Brnjac objasnila što je u fokusu hrvatskog turizma: Nema jedinstvenog recepta

10.05.2023 u 20:44

Bionic
Reading

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kazala je u HTV-ovom središnjem Dnevniku da je hrvatskom turizmu gastronomija u posebnom fokusu, odnosno hrvatski turizam puno ulaže u gastronomiju i enologiju. Tako podižemo kvalitetu turističke destinacije, kao i ponudu

Nikolina Brnjac, ministrica turizma gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a, rekla je kako joj je drago što se sve veći broj mladih uključuje u razvoj gastronomije. Istaknula je kako je kroz Strategiju održivog turizma kroz Akcijski nacionalni plan ugostiteljima na raspolaganju za zelenu i digitalnu tranziciju 1.6 milijuna vrijednosti poziva.

Time im se omogućuje nabava nove, zelene, ali i digitalne opreme. Treba voditi računa i da se organiziraju razni festivali gastronomskih sadržaja.

Komentirajući novi Zakon o turizmu, Brnjac je rekla da je dio sveobuhvatne reforme održivog upravljanja turizmom. Dodala je da zakon dolazi u pravo vrijeme, te da se mora voditi računa o osnovnim resursima.

'Zakon se počeo raditi prije nešto više od godinu dana. Napravljena je detaljna analiza što se događa na ostalim tržištima, odnosno zemljama.', rekla je Brnjac te poručila kako nema jedinstvenog recepta za razvoj turizma. Na to utječu mnogi čimbenici. Ključni su resursi, voda, električna energija i slično.

Brnjac je naglasila da je novi Zakon krovni, te da su vrlo važni lokalni dužnosnici za razvoj određene destinacije.