SIMBOL OBRANE

Branitelji traže da Dubrovnik raskine ugovor s tvrtkom Razvoj Golf

25.07.2015 u 13:12

Bionic
Reading

Dubrovački branitelji u subotu ujutro vijećnike koji su dolazili na sjednicu Gradskog vijeća dočekali su s transparentima na kojima je pisalo 'Povratak tvrđave Imperial Dubrovniku' i 'Je li profit važniji od budućih generacija?' tražeći raskidanje koncesijskog ugovora s tvrtkom Razvoj Golf

Gradsko vijeće danas bi trebalo odlučivati o mogućem raskidanju toga ugovora, a branitelji pozivaju vijećnike da tvrđavu Imperial kao simbol obrane Dubrovnika vrate gradu.

Naime, u tvrđavi Imperial, koju prema ugovoru o koncesiji iz 2009. treba obnoviti Razvoj Golf, trenutačno djeluje Muzej Domovinskog rata koji će svoj postav morati izmjestiti, a buduća lokacija unutar tvrđave posljednjih je mjeseci predmet spora.

Prijedlog o raskidanju tog ugovora najavila je krajem lipnja lista Srđ je Grad. Oni drže da je ugovor zapravo već raskinut onoga dana kada je bio donesen Urbanistički plan uređenja naselja Bosanka, to jest 30. srpnja 2013. jer urbanistički plan ne predviđa za tvrđavu djelatnost za koju je dana koncesija.

''Ugovor o koncesiji potpisan je 2009. i tvrđava Imperial dana je u koncesiju za obavljanje turističke i ugostiteljske djelatnosti. Grad i koncesionar su u ugovor stavili članak u kojem stoji da se ugovor sam po sebi raskida bez ikakvih obveza za ijednu stranu ako se u budućem urbanističkom planu uređenja ne definira hotelsko-ugostiteljska djelatnost za tvrđavu", rekao je krajem lipnja gradski vijećnik liste Srđ je Grad Ljubo Nikolić. Pritom je naglasio da je kasnije donesen "Urbanistički plan uređenja sportsko-rekreacijskog centra s golf-igralištem i turističkim naseljem Bosanka - sjever i Bosanka - jug" u kojem se za tvrđavu ne spominje turistička i ugostiteljska, već 'pretežito kulturna' djelatnost.

To znači da se ugovor raskida i mi smatramo da to mora konstatirati i dubrovačko Gradsko vijeće, a Grad je dužan raspisati novi natječaj za davanje tvrđave u koncesiju, rekao je tada Nikolić.