dan na burzi

Blok promet podigao likvidnost na burzi

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala svjedočilo je pojačanoj likvidnosti, u prvom redu potaknuto blok transakcijama u iznosu od 10 milijuna kuna, što je cjelokupan dionički promet podiglo na gotovo 25 milijuna kuna, što je najviša razina od veljače

Dionicom Hrvatskog Telekoma ostvaren je blok promet od 8 milijuna kuna, a dodatnih 2 milijuna kuna bloka je bio u dionici Valamar Riviere.

Iznenađujuće je u redovnom trgovanju u fokusu bila dionica Spačve kojom je protrgovano 4,1 milijun kuna, bez promjene cijene, što predstavlja gotovo 4 posto kompanije koje je promijenilo vlasnika. Još su četiri milijunaša bila u redovnom trgovanju. Povlaštena dionica Adrisa prikupila je 2,9 milijuna kuna prometa uz rast cijene od 0,5 posto, a dionica Podravke je kliznula 0,8 posto, pri 1,9 milijuna kuna prometa. N

ešto iznad milijun kuna prometa imale su dionica Zagrebačke banke i HT-a, pri čemu je ZABA stagnirala cijenom, a HT ojačao 0,6 posto. Dionički indeksi imali su pozitivan dan, gdje je CROBEX ojačao 0,2 posto, a uži indeks CROBEX10 zaključio dan 0,3 posto u zelenom.

Uvjerljivi dobitnik dana, nakon tri dana rasprodaje, je bila dionica Uljanika, koja je uzletjela 34 posto, nakon što je Trgovački sud u Rijeci još jednom odgodio ročište na kojemu se trebalo odlučivati o otvaranju stečaja u brodogradilištu 3. Maj.

Solidne cjenovne izvedbe imali su i građevinari Institut IGH i Dalekovod koji su porasli 5,4 posto i 4,5 posto. S druge strane, među padovima cijena odskače dionica Jadroagenta, čija je cijena pala 3,7 posto, nakon što se dionicom počelo trgovati bez prava na dividendu, a od nešto likvidnijih gubitnika vrijedi izdvojiti dionicu Atlantske plovidbe sa 2,2 posto minusa.

Dobitnik dana Uljanik +33,80% 0,95

Gubitnik dana Jadroagent -3,74% 1030,00

CROBEX +0,22% 1.810,24

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.