tržište kapitala

Blagi pad Burze, najniži promet u mjesec dana

Bionic
Reading

Domaći dionički indeksi su petak zaključili blago u crvenom, pri čemu su CROBEX i CROBEX10 izgubili 0,1 posto i 0,3 posto na vrijednosti.

Riječ je o trećem danu pada ovaj tjedan, ali nedovoljno da CROBEX tjedan zaključi u crvenom, gdje je ojačao blagih 0,1 posto. Nakon naznaka nešto veće likvidnosti u zadnjih desetak dana, kraj ovog tjedna je donio potonuće. Dionički promet je u petak iznosio nešto ispod 3 milijuna kuna, što je najniže u gotovo mjesec dana, a znatno bolje nije bilo trgovanje niti dan ranije.

U petak je najlikvidnije izdanje bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je stagnirala cijenom pri 770 tisuća kuna prometa. Ostala izdanja su upisala znatno niže promete, gdje možemo izdvojiti tek dionice Valamar Riviere sa 300 tisuća kuna prometa, te AD Plastik s 250 tisuća kuna protrgovane vrijednosti, uz njihov pad cijene od 1,3 posto i 2,2 posto.

Gubitnik dana je dionica Tehnike, s padom od 5,4 posto, čime je prekinula pozitivnu seriju od pet uzastopnih dana u kojima je kumulativno porasla 24 posto. Među dobitnicima se izdvajaju dionice HTP Korčule i Medike sa porastima od 7,7 posto i 3,9 posto. Većina protrgovanih dionica je u petak ipak zaključila bez neke značajnije promjene cijene.

Dobitnik dana HTP Korčula +7,69% 70,00

Gubitnik dana Tehnika -5,40% 122,00

CROBEX -0,09% 1.774,64

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.