ZAGREBAČKA BURZA

Blaga korekcija indeksa, povlaštena dionica Adrisa u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala zabilježilo je u utorak blagi pad indeksa. Nakon dva dana rasta, CROBEX je kliznuo 0,01 posto, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,2 posto. Sektorski indeksi uglavnom su bili u crvenom, pri čemu najviše građevinski i prehrambeni sektor s više od 2,2 posto pada

Jedino je indeks industrije prkosio padu sa plusom od 0,4 posto. Likvidnost je i dalje bila skromna, ali ipak nešto viša nego zadnja dva trgovinska dana, te je prikupljeno 6,8 milijuna kuna.

U fokusu investitora je bila povlaštena dionica Adrisa sa 1,6 milijuna kuna prometa i padom cijene od 1,3 posto. Među milijunaše se ugurala još samo dionica Valamar Riviere koja je na 1,3 milijuna kuna prometa upisala pad cijene od 0,3 posto.

Od likvidnijih jučerašnjih gubitnika možemo izdvojiti dionice Ingre i Kraša čije su cijene pale 3,6 posto i 3,5 posto. S druge strane dobitnike predvodi dionica Đure Đakovića sa skokom cijene od 5,7 posto, čiju izvedbu i dalje determiniraju očekivanja oko pronalaska strateškog partnera.

Dobitnik dana: Đuro Đaković +5,73% 4,61

Gubitnik dana: Ingra -3,61% 8,00

CROBEX: -0,01% 1.757,91