PARTNERSTVO S PLIVOM

Bivši šef porezne uprave preuzima Mediku

13.05.2010 u 13:07

Bionic
Reading

Tvrtka Mavota, čiji je vlasnik Mate Perković, nekadašnji ravnatelj Porezne uprave Ministarstva financija, izdala je priopćenje putem Zagrebačke burze o nastanku obveze za objavljivanje ponude za preuzimanje Medike. Ponuditelj i povezane osobe s kojima zajednički djeluje, među kojima je i tvrtka Pliva, zajednički raspolažu s ukupno 19.152 dionice Medike, što predstavlja 63,43 posto od ukupnog broja dionica

Kako se navodi u obavijesti, temeljem Ugovora o prodaji dionica i sporazuma o zajedničkom djelovanju od 12. svibnja 2010. tvrtka Mavota (imatelj 7.278 dionica Medike, što predstavlja 24,10 posto od ukupnog broja dionica) zajednički djeluje s Plivom (imatelj 7.460 dionica ciljnog društva, što predstavlja 24,71 posto od ukupnog broja dionica) i Medikom (imatelj 1.452 vlastitih dionica, što predstavlja 4,81 posto od ukupnog broja dionica).

Ponuditelj zajednički djeluje i s Jasminkom Hercegom, kao upravom ciljnog društva, ujedno imateljem 162 dionice Medike, što predstavlja 0,54 posto od ukupnog broja dionica.

Nakon uspostavljanja odnosa zajedničkog djelovanja Mavota i osobe koje s njom djeluju zajednički raspolažu s ukupno 19.152 dionice Medike, što predstavlja 63,43 posto od ukupnog broja dionica.

Ponuditelj se obvezuje objaviti ponudu za preuzimanje dionica s pravom glasa ciljnog društva u roku propisanom Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, po prosječnoj cijeni izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.

Nakon objave ove informacije Uprava Zagrebačke burze donijela je rješenje na temelju kojeg se obustavlja trgovanje dionicama Medike, a ta mjera će trajati sve dok javnost ne bude potpuno i točno informirana o svim okolnostima vezanim za preuzimanje navedene tvrtke, odnosno kada se stvore uvjeti za fer i pravično trgovanje.