NOVA KARIJERA

Bivši policajac i Linićev poreznik šef sigurnosti u Croatia osiguranju

13.02.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Tihomir Kralj, nekadašnji zamjenik ravnateljice Porezne uprave, početkom siječnja postao je šef korporativne sigurnosti Croatia osiguranja. Kralj je kratko vrijeme figurirao i kao mogući novi ravnatelj Porezne, ali padom njegovog zaštitnika Slavka Linića to je ostalo samo špekulacija

Vijest o novom radnom mjesto 49- godišnjeg Kralja objavio je prije mjesec dana specijalizirani portal svijetsigurnosti.com tako da je prošla nezapaženo u široj javnosti.

U Croatia osiguranje, koje je u vlasništvu Adris Grupe, Kralj je došao s mjesta zamjenika ravnatelja Carinske uprave.


Po struci diplomirani kriminalist prvi posao mu je bio u MUP-u gdje se zadržao gotovo 20 godina, od 1991. do 2010. godine. Od toga je deset godina proveo kao načelnik Odjela posebnih kriminalističkih poslova odnosno bio je šef prikrivenih istražitelja, poznatijih kao 'undercover policajci'.

Plavu uniformu je 2010. zamijenio s bijelim ovratnikom tajnika Ministarstva pravosuđa, a kad je na vlast došla Kukuriku koalicija 2012. postaje zamjenik ravnatelja Carinske uprave.

Tadašnji ministar financija Slavko Linić povukao ga je u Poreznu upravu, na mjesto zamjenika ravnateljice Nade Čavlović Smiljanec, nakon što je u svibnju 2013. smijenjeno devet istaknutih dužnosnika Porezne uprave zbog sumnje u zlouporabu ovlasti.

Navodno Kralj sa Čavlović Smiljanec nije nikad uspostavio dobar odnos te joj je zamjerao da prilično ležerno pristupa zahtjevima Državnog odvjetništva i policije. S druge strane ona je smatrala kako je on doveden samo kako bi nju nadgledao.

Nakon što je izbio otvoreni rat između Linića i premijera Zorana Milanovića Kralj je bio jedna od kolateralnih žrtava iako bi se moglo reći da je po njega na kraju sve dobro završilo jer je dobio posao u našoj najvećoj osiguravajućoj kući.

Prije tri godine Kralj je kao tajnik Ministarstva pravosuđa ispunio imovinsku karticu.

Naveo je tad da posjeduje tri stana (dva u Zagrebu i jedan na Krku), kuću na Krku te šumu, dvije oranice i jedno građevinsko zemljište također u Zagrebu. Dva automobila, čamac, ušteđevinu od 30 tisuća eura i 50 tisuća kuna te tri kredita ukupne vrijednosti od 140 tisuća kuna.

Upisao je i da je nasljedstvom od roditelja stekao veći broj umjetničkih slika različitih autora te 'kristalne predmete, čaše, vaze i druge ukrasne predmete neutvrđene vrijednosti'.