DAN NA BURZI

Bez 'milijunaša' u trgovanju dionicama

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Pozitivan sentiment na Zagrebačkoj burzi se nastavio i u utorak, indeksi su porasli drugi dan zaredom, no likvidnost je i dalje ostala niska

S rastom od 0,3 posto, indeks CROBEX je vratio izbrisanu vrijednost prošloga tjedna te je zaključio na 1.736,83 bodova, što je njegova najviša razina u posljednja dva trgovinska tjedna, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio blaži rast od 0,1 posto. Sektorski gledano, najviše je profitirao indeks transportnog sektora, čija je vrijednost porasla snažnih 4,8 posto, dok je gubitnike predvodio indeks prehrambenog sektora, s padom od 1,9 posto.

U redovnom trgovanju je protrgovano svega 3,9 milijuna kuna, dok je sliku popravilo dodatnih 2,2 milijuna kuna ostvarenih u blok trgovanju dionicom Podravke.

Niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet u redovnom trgovanju, a nadomak tome su bile dionice Atlantic Grupe, čija je cijena ojačala 2,8 posto na prometu od 999,5 tisuća kuna. Aktivnije su bile i već spomenute dionice Podravke, s prometom od 480 tisuća kuna te rastom cijene od 0,6 posto.

No, titula dobitnika dana ide dionice Atlantske plovidbe, koja je uzletjela 9,7 posto na 409 kuna, svoju najvišu razinu u posljednjih pet trgovinskih tjedana, dok su dobre izvedbe imale i dionice Croatia osiguranja i Dalekovoda, čije su cijene porasle redom 5,8 posto i 5,5 posto.

Na strani gubitnika, dionice Vira su potonule 7,8 posto, dok su dionice Petrokemije i Jadrana oslabile 6,7 posto i 3,2 posto.

Dobitnik dana Atlantska plovidba +9,65% 409,00

Gubitnik dana Viro -7,77% 95,00

CROBEX +0,27% 1.736,83

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!