TODORIĆ ODUSTAO?

Berkowitz, Armenci i Jujnović žele Dalmacijavino

Bionic
Reading

Ozbiljnost ulagača vidjet će se za 15-ak dana kada bi trebali dati obvezujuće ponude, a vlasnik brenda Traubisode već je obišao pogone i razgovarao s radnicima

Jedan od sudionika međunarodnoga investicijskog foruma, Amerikanac Salamon Berkowitz, jedan je od najzainteresiranijih kandidata za kupnju splitskog Dalmacijavina.

Potvrđuju to neslužbeno i u Banskim dvorima, a i u Dalmacijavinu, u kojemu službeno i dalje ne znaju koliko je ukupno pisama namjere za uključivanje u proces privatizacije i restrukturiranja te tvrtke stiglo na natječaj Agencije za upravljanje državnom imovinom.

Znaju tek, kako ističe Luka Bucat, sindikalni povjerenik u Dalmacijavinu, da interesa ima na temelju službenih posjeta i obilazaka pogona tvrtke koju su osim Berkowitza obišli i predstavnici Hayasty grupe iz Armenije te Mate Jujnović, vlasnik Prometa Makarska.

Berkovitz, poznat kao vlasnik licencije za napitak Traubisoda, koji u Mađarskoj ima tvrtku Traubi, kako kaže Bucat, prije nekoliko dana došao je u Split, a potom je predstavnike tvrtke i zaposlenika pozvao na razgovor u Zagreb kako bi im iznio svoje planove za Dalmacijavino.

'Uvjerava nas da će održati proizvodnju u Dalmacijavinu i zaposlenost, a i da tvrtka može imati bolju perspektivu zahvaljujući tome što bi poboljšao prodaju koju je uočio kao slabu točku', ističe Bucat, dodajući da će se ozbiljnost ostalih kandidata vidjeti u idućih petnaestak dana, tijekom kojih trebaju otkupiti ponudbene dokumentacije kojima stječu pravo obavljanja dubinskog snimanja Dalmacijavina, a potom i dostaviti obvezujuće ponude.