DOK JE BANKA PROPADALA

Barač i Luketin prebacili imovinu na supruge

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Glavni protagonisti afere Credo banka, Šime Luketin i Boris Barač, u srpnju i rujnu prošle godine prebacili su veliki dio privatne imovine na svoje supruge, već tada svjesni da će se naći na udaru zakona

U blokiranoj imovini osumnjičenika u slučaju Credo banke, koje državno odvjetništvo sumnjiči da su banku oštetili za 504 milijuna kuna, nalazi se 40 stanova, 29 parkirnih mjesta, šest poslovnih prostora i 15 zemljišta, piše Jutarnji list.

Suvlasnik banke Boris Barač najsiromašniji je i posjeduje samo dvije oranice u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni te jedno manje zemljište na Visu. Zato je njegov sin, ujedno i osumnjičenik Vibor Barač, suvlasnik trosobnog stana u Sinju i zemljišta u Splitu, a supruga Katija vlasnica 600 kvadrata pašnjaka na Visu, 1.860 kvadrata zemljišta s kućom, šumom i dvorom u Splitu te trosobnog stana od 88,5 kvadrata u Zagrebu.

Značajan dio imovine je i na Baračevom trgovačkom društvu Adut Nekretnine, koje, prema podacima suda, raspolaže sa 29 stanova i njihovih parkirnih mjesta, zgradom od 106 kvadrata sa 868 kvadrata pripadajućeg zemljišta, 384 kvadrata poslovnih prostora, skladišta...

Drugi suvlasnik Credo banke Mirko Vuković posjeduje dio stambene zgrade u Splitu, u sklopu koje ima konobu, kotlovnicu, bazen, dva trosobna apartmana i pomoćne prostore. Njegov sin Marko suvlasnik je jednog od dva trosobna apartmana.

Šimi Luketinu i supruzi Jadranki sud je blokirao suvlasništvo nad četverosobnim stanom u Splitu, podrumom te još jednim zajedničkim dvosobnim stanom. Luketinu su blokirana i zemljišta u Suhopolju te Gornjem Selu, kao i lokal od 35 kvadrata u Dugom Selu.

Zanimljivo je da su osumnjičeni Barač i Luketin najveći dio imovine prebacili na obitelj kada je Credo banka već srljala u propast. Dio imovine prebacili su na svoje supruge u srpnju i rujnu 2011., takozvanim ugovorima o diobi bračne ušteđevine, što je državno odvjetništvo okarakteriziralo kao diobu 'u vrijeme kada je bilo jasno da se Credo banka nalazi u problemima'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi