POSLOVI RADIĆA I ŽDERIĆA

Ban i Bundek centar zajedno kupuju Valentić i Stipić?

Bionic
Reading

Ban i Bundek centar bili su vrhunac parnterstva IGH i Konstrukotra, sad će ih pod pritiskom Zabe kupiti zajedno Niva i Stipić grupa

Iako je dosad objavljeno da se prodaje samo Ban centar, Poslovni dnevnik saznaje da je u istom paketu na bubnju i veći Bundek centar sa 227 stanova i 15 tisuća četvornih metara poslovnog prostora. Ova dva zagrebačka projekta bili su perjanice investicijskog partnerstva IGH na čelu s Jurom Radićem i Konstruktora Željka Žderića. Sad ih više ne mogu financirati.

Kad je počelo razdruživanje dvije tvrtke u projektima, tvrdilo se da će Ban i Bundek centar biti dovršeni zajedničkim snagama i novcem. Oba projekta su izašla izvan temelja, a onda stala. Zajednička vrijednost im je između 160 i 180 milijuna eura. Prodaju, odnosno traženje novih partnera je inicirala Zagrebačka banka koja je financijski pratila obje investicije.

Sad ih prodaje u paketu, ali nije isključeno da IGH, a možda i Konstruktor ostanu u projektima, samo što više neće voditi glavnu riječ. Iako se oko Ban centra sa 66 stanova spekuliralo je li novi partner, odnosno kupac udjela Niva grupa Nikice Valentića ili Stipić Grupa Zlatka i Franciske Stipić, najvjerojatnije će obje tvrtke sudjelovati u kupnji oba projekta. O cijeni i novom omjeru udjela još nije odlučeno, nego se tek vode pregovori, povrđeno je iz više upućenih izvora. Razmatra se nekoliko varijanti partnerstva, a konačna odluka bi trebala biti poznata do kraja mjeseca.