BOLJE OD PLANA

Atlantska plovidba iz gubitka u dobit

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.10.2010 12:02
  • Objavljeno 27.10.2010 u 11:59
brod zagreb atlantska plovidba

brod zagreb atlantska plovidba

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Admir Buljubasic

Grupa Atlantska plovidba u prvih je devet mjeseci ostvarila dobit od 49 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 14,6 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi

Konsolidirana dobit pripisana imateljima kapitala matice iznosi 50,3 milijuna kuna.

Navedeni rezultati su očekivani, nešto bolji od planiranih, a rezultat su laganog oporavka svjetskog tržišta brodskog prostora i većih vozarina u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te boljih rezultata ostalih djelatnosti s obzirom na sezonski karakter njihovog poslovanja, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Također se napominje kako Grupa nije imala problema s likvidnošću.

Grupa je tijekom izvještajnog razdoblja ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 718,8 milijuna kuna, što je porast od 5,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Pomorstvo je ostvarilo 67 posto prihoda, avioprijevoz 25 posto, a hotelijerstvo 8 posto. Učešće avioprijevoza i hotelijerstva je zbog sezonskog karaktera poslovanja u porastu, navodi se.

Ukupni rashodi Grupe u prvih su devet mjeseci iznosili 669,7 milijuna kuna i za 4,2 posto su manji od onih u istom razdoblju prošle godine. Pritom 64 posto ukupnih troškova otpada na pomorstvo, 27 posto na avioprijevoz, a 9 posto na hotelijerstvo.

Osnovna djelatnost grupe Atlantska plovidba je prijevoz rasutih i vangabaritnih tereta na međunarodnom tržištu i obalni prijevoz robe, te agencijsko poslovanje, zračni prijevoz i hoteljerstvo kao ostale djelatnosti grupe.

Najveći dio prihoda Grupa ostvaruje na međunarodnom tržištu.

Krajem izvještajnog razdoblja Grupa je raspolagala flotom od ukupno 19 brodova prosječne starosti 8,2 godina. U okviru turističke djelatnosti Grupa ima udjele u hotelima Grand hotel Imperial i Hotel Lapad u Dubrovniku, te u avio prijevozu u Dubrovnik airline-u.

Krajem rujna ove godine Grupa je zapošljavala 714 radnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi