atlantic grupa

Tedeschi preuzeo distribuciju Red Bulla u Srbiji

14.12.2017 u 11:55

Bionic
Reading

Atlantic Grupa je s Red Bull-om potpisala ugovor o distribuciji ovog poznatog energetskog napitka na tržištu Srbije, nastavljajući širiti distribucijski portfelj u skladu s očekivanjima i najavama. Nositelj ugovora čija se vrijednost kreće oko 4,5 milijuna eura, koliki je po prilici iznos godišnje prodaje, Atlanticova je distribucijska tvrtka Atlantic Brands sa sjedištem u Beogradu.

'Red Bull sa sjedištem u Austriji, vlasnik istoimenog brenda, u Atlanticu je prepoznao strateškog partnera s kojim može ostvariti ambiciozne poslovne ciljeve. Atlantic Brands vodeći je distributer robe široke potrošnje na teritoriju Srbije, sa širokim portfeljom istaknutih brendova kao što su Štark, Smoki, Najlepše želje, Bananica, Argeta, Bakina Tajna, Grand kafa, Barcaffe, Cedevita i Cockta - iz vlastitog proizvodnog asortimana, kao i renomiranih principala kao što su  Rauch, Becutan-Alkaloid i jedan od vodećih svjetskih proizvođača žestokih pića Beam Santory', priopćeno je iz Atlantica. 

'Za sklapanje novog partnerstva presudan je značaj, uz snagu asortimana, imala visoka razina razvoja distribucijske mreže, odlična pokrivenost distribucijskih kanala osobito u maloprodaji i HoReCa segmentu, razvijeni odnosi s ključnim kupcima i ukupan nivo distribucijske usluge koju je Atlantic razvio tijekom 26 godina poslovanja u ovoj industriji', kazao je Srećko Nakić, potpredsjednik Atlantic Grupe za Distribuciju.

'Iznimno smo zadovoljni proširenjem portfelja brendom svjetskog ugleda kao što je Red Bull, te razvojem i širenjem distribucijske djelatnosti, što je dio dugoročne poslovne strategije Atlantic Grupe', dodao je.

Atlantic je prije nekoliko godina bio distributer Red Bulla u Hrvatskoj, no taj mu je posao 'oteo' Agrokor, no i on je ubrzo izgubio prava za distribuciju.

Red Bull u Hrvatskoj danas nema eksluzivnog distributera već taj posao odrađuje nekoliko kupaca, doznaje tportal. 

  • +40
Sva lica Emila Tedeschija Izvor: Screenshot / Autor: Atlantic Grupa