velika ulaganja

Arena Hospitality u trogodišnjem ciklusu ulaže više od 500 milijuna kuna

19.03.2019 u 15:58

Bionic
Reading

Ulaganja hotelsko-turističke kompanija Arena Hospitality Group u idućem trogodišnjem investicijskom ciklusu iznosit će više od pola milijarde kuna, što će ju svrstati uz bok najvećih investitora u turističkom sektoru Hrvatske, istaknuli su čelnici te kompanije na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Puli, najavivši pritom planove ulaganja za ovu godinu

Predsjednik Uprave Arena Hospitality Groupa Reuel (Reli) Slonim izjavio je da je grupa u naselju Pomer, gdje je smješten jedan od manjih kampova iz sastava grupe, uložila u potpuno novi trend kampiranja.

"Bivši autokamp Pomer pretvorili smo u prvi hrvatski luksuzni glamping resort - Arena One 99 Glamping. Otvoren je lani u lipnju, a već krajem sezone dobio je niz prestižnih nagrada kao što su 'Turistički cvijet 2018' Hrvatske turističke zajednice za kamp godine s najboljom glamping ponudom u Hrvatskoj te nagrada Zlatna koza za turistički proizvod godine", istaknuo je Slonim, dodavši kako investicija u njega iznosila 70 milijuna kuna.

Slonim najavljuje i daljnje investicije u postojeći portfelj grupe. Tako u 2019. Arena Hospitality Group ulaže 128 milijuna kuna u kamp Arena Kažela u Medulinu, nakon kojeg će taj kamp svojim gostima ponuditi 1.300 prostranih parcela i 164 novih Premium Camping Home mobilnih kućica, napravljenih od ekoloških i recikliranih materijala.

Po riječima Slonima, u drugoj polovini godine planira se uložiti oko 60 milijuna kuna u turističko naselje Verudela Beach. Deset smještajnih jedinica bit će obnovljeno za ovu sezonu, dok će preostalih 146 jedinica i 20 vila biti spremni za sezonu 2020. godine, naveo je. Po završetku investicije naselje će nositi brand Arena Hotels & Apartments.

"U Njemačkoj, Arena Hospitality Group dovršava planove za obnovu hotela art’otela Berlin kudamm. Hotel je smješten u poznatom kvartu Berlina Charlottenburgu i posvećen je radovima pop-art umjetnika Andy Warhola. Investicija će obuhvatiti kompletan smještajni dio od 152 sobe te sve ostale hotelske sadržaje. Planira se uložiti oko 53 milijuna kuna", naglasio je Slonim.

Govoreći o ostalim investicijama u Puli, poručio je da se dovršavaju i planovi za sveobuhvatnu obnovu Hotela Brioni. Projekt kreće krajem 2020. godine s ciljem otvaranja hotela u 2022. godini, a planira se uložiti 190 milijuna kuna. Hotel će nositi brand Park Plaza, koji će taj hotel pozicionirati među najbolje hotele tog hotelskog lanca, kazao je Slonim.