važan iskorak

Arena Hospitality Group u vodećem tržištu Zagrebačke burze

18.12.2018 u 13:54

Bionic
Reading

Arena Hospitality Group je na Zagrebačkoj burzi potpisala ugovor o prelasku u Vodeće tržište Zagrebačke burze. Potpise na ugovor stavili su Reuel Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group i Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze

Transformacija Arena Hospitality Group započela je prije dvije godine.

'Današnje uvrštenje još je jedan važan iskorak naše kompanije. Nekadašnji Arenaturist, društvo bogate povijesti i nasljeđa, domaćeg i izrazito sezonskog karaktera, transformirali smo u međunarodnu kompaniju s cjelogodišnjem poslovanjem', rekao je Reuel Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group te dodao kako su širenjem portfelja izvan granica Hrvatske postali hrvatsko hotelsko društvo uvršteno na Zagrebačku burzu, koje, među ostalim, upravlja hotelima u Berlinu, Kölnu, Budimpešti...

U lipnju 2017. zaključili su prvu javnu ponudu dionica u hrvatskom hotelijerskom sektoru, a iznos od 788,4 milijuna kuna predstavljalo je najveće prikupljanje sredstava jedne hrvatske kompanije nakon 2007.

'Sredstva su prikupljena s ciljem daljnjeg razvoja tvrtke, renovacije objekata te proširenja nazočnosti na regionalnoj i međunarodnoj razini. Dio prikupljenih sredstava uložili smo u naš luksuzni kamp posvećen glamping ponudi - Arena One 99 Glamping, nastavljamo investicije u naš najveći kamp Arena Kažela, uz ostale investicije koje aktivno razmatramo. Također, izmijenili smo opseg renoviranja Hotela Brioni i upravo dovršavamo ogledne primjere soba. Obnova će započeti u rujnu 2019. godine, a procijenjeni iznos investicije veći je od 160 milijuna kuna. Današnji prelazak sa Službenog na Vodeće tržište jasno ukazuje na našu trajnu orijentaciju prema izvrsnosti, kako u našem temeljnom poslu, tako i u ostalim aspektima koji su važni našoj kompaniji', najavio je Slonim.

  • +5
Kamp Arena Pomer Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenacamps.com

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić rekla je kako je vodeće tržište najzahtjevniji tržišni segment te im je izuzetno drago što se Arena Hospitality Group odučila na ovaj korak jer on svjedoči o posvećenosti kompanije najvišim principima transparentnosti i korporativnog upravljanja.

'Vjerujemo da ćemo uskoro u ovom segmentu imati još izdavatelja te time zajedno jačati transparentnost i pozitivno utjecati na povjerenje ulagatelja, likvidnost, kao i vrijednost tržišta u cjelini', rekla je Gažić.