IZVIJESTILI IZ MINISTARSTVA

Aplikacija 'Kretanje cijena': Povećane cijene za 424 proizvoda, evo što je poskupjelo

16.05.2023 u 12:46

Bionic
Reading

Aplikacija ministarstva gospodarstva Kretanje cijena, pokazuje da je 15. svibnja od 1.079 cijena proizvoda iz potrošačke košarice u Konzumu, Tommyju i KTC-u 212 niže nego prosinca 2022., dok su cijene 424 proizvoda povećane, izvijestili su u utorak iz ministarstva

Od 212 sniženih cijena, 128 je sniženo zbog akcija. Primjetno je pojeftinjenje, kako se navodi, vidljivo kod Zvijezda biljnog ulja, Zdenka maslaca, Alpskog mlijeka s 3,5 posto m. m., Dukat i Vindija jogurta, Palmolive tekućeg sapuna i gelova za tuširanje, Head & Shoulders i Pantene šampona za kosu, deterdženata za pranje rublja Persil i Faks te Zewa Deluxe i Violeta toaletnog papira.

Ažurirano stanje na dan 15. svibnja ove godine pokazuje i 424 povećane cijene u odnosu na 31. prosinca 2022. godine.

Povećanje se uglavnom odnosi na sezonsko voće i povrće, ali i na PIK Vrbovec čajnu kobasicu, šunku u ovitku, parizer i mortadelu, Gavrilović hrenovke i čajnu te jetrenu paštetu, rižu Zlato polje, gazirane sokove Coca-Cola i Fanta, Romerquelle gaziranu i negaziranu vodu, paste za zube Aquafresh i Sensodyne, Gloria kavu, Franck i Podravka čajeve, Franck instant gris, Podravka džemove i kisele krastavce, Nivea gelove za tuširanje, Elseve šampone za kosu i Barilla, Žito i Zlato polje tjesteninu.

Nakon zadnjeg unosa podataka vidi se da je potrošačka košarica za proizvode koji se prate na stranici Kretanje cijena poskupila od 2,78 posto do 4,45 posto u odnosu na 31. prosinca 2022., a 443 cijene ostale su nepromijenjene, kažu u ministarstvu.