LuKsUZNI T NEST

Vile na drvetu, šetnica kroz krošnje... Ovako će izgledati resort od 100 milijuna kuna u Lici

04.10.2018 u 20:26

Bionic
Reading

Goran Štrok prije sedam godina svoju je tvrtku Jadranski luksuzni hoteli (JLH) prodao obitelji Lukšić i time se praktički povukao s hrvatske poslovne scene. No sad se vratio investicijom vrijednom više od 100 milijuna kuna, koliko će uložiti u gradnju i opremanje luksuznog resorta imena T nest – Teslino gnijezdo - nedaleko od Lovinca u Lici

Nakon ishođenja građevinske dozvole pripremni radovi počeli su u svibnju ove godine, a prve će goste resort smješten usred šume primiti - Štrokov je plan - krajem ljeta 2019.

Njegova suradnica zadužena za marketing i medije Nikolina Vicelić ustupila je tportalu rendere i fotografije budućeg izgleda T nesta.

Resort će imati ukupno 70 smještajnih jedinica, odnosno 240 kreveta, a gosti će moći birati između 31 platnene kućice i 39 drvenih kuća smještenih na krošnjama drveća ili uz jezero.

'Kuće će biti luksuzno opremljene, uz vrlo sofisticiranu tehniku s wi-fi, audio i videosustavom. Svaka smještajna jedinica imat će svoj jacuzzi, a one najluksuznije i svoju saunu i bazen. Nosit će imena lokalnih, prirodnih te kulturno-povijesnih atrakcija‘, objasnila je Vicelić.

SDP GA JE VOLIO

Od automobilskog asa do uglednog biznismena

Štrok je sin narodnog heroja Izidora Štroka. Kao mladić bio je automobilski as u Jugoslaviji, a 1977. odselio se u Englesku. Bavio se različitim poslovima, od uvoza i izvoza, bio je savjetnik za izgradnju postrojenja i trgovac nekretninama. Mediji su ga često nazivali SDP-ovim tajkunom jer je bio blizak s vrhom te stranke. Sredinom 90-ih najprije je kupio hotel u Rijeci, a potom i četiri hotela u Dubrovniku, koje je 2011. prodao obitelji Lukšić.

Najatraktivnija kuća na jezeru, ujedno u cijelom resortu, nosit će naziv 'Nikola Tesla'. Imat će dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, dnevnu sobu, galeriju, terasu, saunu, jacuzzi i bazen, odnosno sve ono što ima predsjednički apartman u hotelu.

Posebnu atrakciju predstavljat će osam kuća na drveću bruto površine 66 metara kvadratnih, sa spavaćom i dnevnom sobom, kupaonicom, terasom i jacuzzijem.

U resortu je i multifunkcionalna kongresna dvorana kapaciteta 70-ak mjesta.

Gostima će biti na raspolaganju dva restorana, veći na jezeru, a baziran na fuziji dalmatinske i japanske hrane, te roštiljarnica u šumi. Gastronomsku ponudu priprema poznati chef Tom Gretić.

  • +14
T nest Izvor: Licencirane fotografije / Autor: T nest

'Jezero s autohtonim prirodnim svijetom bit će glavna atrakcija resorta. Stabilizirat će lokalnu mikroklimu i pridonositi snažnom osjećaju mira, tišine i ljepote. Pružat će također brojne mogućnosti rekreacije, od veslanja ljeti do klizanja zimi‘, istaknula je Vicelić.

Pored velikog vanjskog prirodnog bazena, T nest će imati wellness centar površine 800 četvornih metara, s velikom terasom za sunčanje i unutarnjim bazenom površine 40 metara kvadratnih.

Posebna atrakcija resorta bit će duge šetnice i trim staze. Planira se izgradnja drvene šetnice ovješene na stabla i poduprte stupovima. Na nekoliko točaka pored šetnice predviđena je adrenalinska atrakcija zipline te sprave. Uz električne automobile Tesla, gosti će na raspolaganju imati električne buggyje i bicikle.

'Orijentacija nam je na minimalnu intervenciju u krajolik, prirodu, ekologiju, organsku hranu iz lokalnih OPG-ova i širenje sezone na cijelu godinu, što će pomoći razvoju lokalnog turizma te podići kvalitetu cijelog kraja i života lokalne zajednice. Lika postaje nova atraktivna, eko, organska turistička destinacija koja će zauzeti značajno mjesto na svjetskoj turističkoj karti kada je riječ o inovativnim prirodnim resortima‘, uvjerena je Vicelić.

U resortu će raditi između 70 i 80 ljudi, a plan je da bude otvoren 10 mjeseci u godini.