ISPITNO ROČIŠTE 22. OŽUJKA

Ankica Čenić vodit će stečaj Credo banke

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.01.2012 09:39
  • Objavljeno 17.01.2012 u 09:31
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Trgovački sud u Splitu u ponedjeljak je donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Credo bankom, a ispitno ročište na kojem će se ispitivati prijavljene tražbine zakazano je za 22. ožujka ove godine, izvijestio je stečajni sudac Jozo Ćaleta

Objašnjavajući daljnju proceduru tog stečajnog postupka, Ćaleta je za Hinu rekao kako vjerovnici Credo banke viših isplatnih redova trebaju prijaviti svoje tražbine stečajnoj upraviteljici Ankici Čenić, i to u roku od 20 dana nakon isteka osmog dana od objave pokretanja stečajnog postupka u 'Narodnim novinama'.

U istom roku stečajnu upraviteljicu o svojim pravima također trebaju obavijestiti i izlučni i razlučni vjerovnici, dodao je.

Zbog utvrđenih bitnih nezakonitosti u poslovanju i neprovođenja mjera koje im je radi otklanjanja utvrđenih nepravilnosti naložila središnja banka, Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) je na izvanrednoj sjednici 22. studenog 2011. odlučio oduzeti odobrenje za rad splitskoj Credo banci te donio odluku o pokretanju prisilne likvidacije Credo banke.

Sredinom prosinca prošle godine HNB, Državna agencija za sanaciju banaka i likvidatori Credo banke podnijeli su Trgovačkom sudu u Splitu zahtjev za pokretanje stečaja Credo banke u likvidaciji.

Šest dužnosnika Credo banke, osumnjičenih da su zloporabom položaja u gospodarskom poslovanju učinili štetu od 250 miljuna kuna, bilo je uhićeno 10. prosinca 2011., a dva dana poslije pušteni su na slobodu.

Sudac istrage je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva donio 10. siječnja ove godine rješenje kojim je zamrznuta imovina šestorice osumnjičenika

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi