STARI VIDOŠEVIĆEV PROJEKT

Afere ih nisu poljuljale; HGK nastavlja s 'Kupujmo hrvatsko'

24.09.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Akcija Hrvatske gospodarske komore 'Kupujmo hrvatsko' započela je još 1997. s ciljem prepoznavanja, označavanja i promoviranja kvalitetnih hrvatskih proizvoda kojima se od tada dodjeljuju znakovi 'Izvorno hrvatsko' i 'Hrvatska kvaliteta'. Padom bivšeg šefa Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića, na površinu je isplivala činjenica da je taj projekt zapravo bio samo paravan za prikrivanje pljačke. No nakon kraće stanke akcija se nastavlja i prva će se održati u Zagrebu 25. rujna 2014.

'Akciju 'Kupujmo hrvatsko' ne organizira vanjska marketinška agencija, već Hrvatska gospodarska komora. HGK provodi poslove organizacije tvrtki izlagača, organizacije programa i izvođača, idejno rješenje akcije, kreativna rješenja za vizuale, prikupljanje dozvola, organizacije uzvanika i protokola', kazali su za tportal iz HGK-a.

Dodali su kako je za provedbu tehničkih poslova postavljanja štandova za priredbu u Zagrebu, putem javnog natječaja, na temelju najpovoljnije ponude odabran izvođač radova – tvrtka Kudumija trade d.o.o. iz Bjelovara, koja je već 16 godina najveći hrvatski proizvođač, prodavač i iznajmljivač šatora.

Podsjećamo, akcija 'Kupujmo hrvatsko' otpočetka je bila izložena kritikama da je protivna slobodnom tržištu. Padom Nadana Vidoševića pokazalo se da je bila samo paravan za prikrivanje pljačke nakon što je autor ove uspješne akcije, marketinški stručnjak Davor Komerički priznao da se radilo o triku za izvlačenje novca koji je išao direktno u Vidoševićev džep.

Akcija se tako nastavlja nakon kraće stanke, a prva će se održati u Zagrebu 25. rujna 2014., od 9 do 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, dodaju iz HGK-a.