ULAGANJE U PULSKI ŠKVER

Adris će dokapitalizirati Uljanik

13.11.2012 u 09:44

Bionic
Reading

Rovinjska Adris grupa objavila je danas da će sudjelovati u dokapitalizaciji pulskog brodogradilišta Uljanik

Temeljem prospekta Uljanika, odobrenog od Hanfe 31. listopada, Adris grupa odlučila je sudjelovati u povećanju temeljnog kapitala društva Uljanik, navodi se u obavijesti koju je Adris grupa objavila na Zagrebačkoj burzi.

'S tim u vezi, Adris grupa predala je potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje u transakciji, držeći pritom da je postupak povećanja temeljnog kapitala pozitivan iskorak u daljnjoj konsolidaciji trgovačkog društva Uljanik', ističu iz Adrisa.

Pulski Uljanik objavio je krajem prošloga tjedna javni poziv zainteresiranim institucionalnim ulagateljima za upis novih redovnih dionica Uljanika, a upis novih dionica traje 10 radnih dana od javnog poziva, odnosno do 23. studenoga do 16,30 sati.

Uljanik namjerava izdati najviše do 3.354.380 novih dionica, nominale 90,00 kuna po dionici, raspon cijene za upis novih dionica iznosi od 90,00 do 100,00 kuna, a konačnu će cijenu utvrditi Uprava, uz suglasnost Nadzornog odbora 26. studenoga.

Odluku o dokapitalizaciji Uljanika donijela je glavna skupština krajem kolovoza ove godine.

Povećanje temeljnog kapitala provodi se javnom ponudom dionica institucionalnim ulagateljima uplatama u novcu, uz uvjet upisa i uplate po pojedinom ulagatelju od najmanje 5.000 novih dionica, a izdanje novih dionica, prema odluci skupštine, smatrat će se uspješnim ako se u roku za upis i uplatu upiše i uplati najmanje 1.118.127 novih dionica.