nova akvizicija

Adria Dental Group investicijom u Primadent Kopar proširila poslovanje u Sloveniju

24.01.2024 u 10:06

Bionic
Reading

Adria Dental Group (ADG), najveća dentalna grupacija u srednjoj i jugoistočnoj Europi sa preko 550 zaposlenih, proširila je svoje poslovanje na Sloveniju investicijom u jednu od vodećih dentalnih poliklinika, polikliniku Primadent koja se nalazi u Kopru

Poliklinika Primadent ima četiri moderno opremljene ordinacije s planom za daljnja proširenja kliničkih kapaciteta, potpuno digitaliziran proces dijagnostike, kao i potpuno digitalizirane procese u zubotehničkom laboratoriju, a upravo po ulaganjima u digitalnu stomatologiju su i prepoznati na slovenskom tržištu.

“Ulaganja u digitalizaciju, kako kliničkog dijela tako i laboratorijskog, omogućila su nam vrhunski standard usluge za pacijente, što je temelj naše snažne tržišne pozicije. Vrhunski tim stručnjaka s jakom tehnološkom pozadinom daje nam za pravo da budemo vrlo ambiciozni u širenju poslovanja u narednom razdoblju, a investicija Adria Dental Group nam je dala dodatnu potvrdu i zalet u tom smjeru. Ponosni smo što postajemo dio najveće dentalne grupacije u regiji”, rekao je Uroš Krmac, izvršni direktor i suvlasnik poliklinike Primadent.

Adria Dental Grupa je u protekle nešto više od dvije godine investicijama i širenjem izrasla u mrežu od deset klinika, devet dentalnih laboratorija i više od 100 najmodernijih dentalnih ordinacija.

„Primadent je izvrsna dodana vrijednost našoj grupi i logičan slijed strateške politike Adria Dental Group. Klinika ima odličnu reputaciju i njeguje izvrsnost, što su preduvjeti čvrste pozicije na tržištu. Ova investicija je još jedan dokaz naše predanosti pružanju izvrsnih dentalnih usluga našim pacijentima u cijeloj regiji. Zahvalni smo osnivačima poliklinike Primadent, dr.med.dent. Mirjani Tavčar i Urošu Krmcu na ukazanom povjerenju, te se radujemo daljnjem zajedničkom razvijanju poliklinike u sklopu Adria Dental Grupe“, rekao je Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group.

Adria Dental Grupu čine Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex, Dragaš Dental Design u Hrvatskoj te Primadent u Sloveniji, koji zajedno godišnje tretiraju više od 40.000 pacijenata i uspješno ostvaruju više od 160.000 zahvata u svojim klinikama i laboratorijima.