PREOKRET U POSLOVANJU

Adiratica.net u plusu 16,7 milijuna kuna

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.11.2011 15:43
  • Objavljeno 22.11.2011 u 15:19
Adriatica.net

Adriatica.net

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr/Leo Nikolić

Adriatica.net Grupa priopćila je danas kako je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila ukupan prihod od 1,55 milijardi kuna, što je dva posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Prema nerevidiranom konsolidiranom izvješću, kompanija je u promatranom razdoblju ostvarila neto dobit u iznosu od 16,7 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju 2010. bilježila gubitak od 28 milijuna kuna.

Prihodi od pružanja turističkih usluga, koji čine oko 97 posto ukupnih prihoda kompanije, pali su za 1 posto i iznose 1,47 milijardi kuna. Pad prihoda rezultat je podbačaja u 'outgoing' segmentu poslovanja, koji je ostvario četiri posto manje prihode u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a 'incoming' segment i 'corporate' ostvarili su rast od 11 posto, odnosno četiri posto, napominju iz tvrtke.

Rezultat 2011. prvenstveno je posljedica restrukturiranja kompanije započetog tijekom 2009. godine. U ovoj godini provedene su dodatne mjere optimizacije poslovnih procesa, što je rezultiralo dvama programima zbrinjavanja viška djelatnika koji su u završnoj fazi. Sukladno tome, operativni troškovi u prvih devet mjeseci 2011. smanjeni su za 48 posto u odnosu na 2009., čime su ostvareni osnovni preduvjeti za završetak procesa restrukturiranja, zaključuju iz adriatica.net Grupe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi