EUROPSKO TRŽIŠTE

AD Plastik Grupa ugovorila nove poslove vrijedne 71,5 milijuna eura

09.03.2022 u 14:36

Bionic
Reading

AD Plastik Grupa u srijedu je objavila da je ugovorila nove poslove sa Stellantis Grupom za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 71,5 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od devet godina.

Za to tržište ugovoreni su i novi poslovi s Motherson Grupom, čiji očekivani prihod u 4-godišnjem razdoblju iznosi 2,1 milijuna eura, stoji u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze.

Podsjetimo, početkom tjedna ta solinska kompanija izvijestila je u odgovoru na upit Zagrebačke burze o utjecaju rusko-ukrajinske krize i uvedenih sankcija na njihovo poslovanje, da se proizvodnja u svim tvornicama Grupe odvija nesmetano, iako su u poslovanju ruskih društava vidljivi su određeni rizici.

AD Plastik Grupa ima dvije tvornice u Rusiji, a prošle je godine tom tržištu ostvarila 305,3 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je bilo 13 posto više nego u 2020., što je činilo 27 posto ukupnih prihoda Grupe.

Te dvije tvornice proizvode isključivo za rusko tržište i trenutne okolnosti otežavaju njihovo poslovanje, naveli su iz AD Plastika te dodali da novčani tokovi iz Rusije prema matičnom društvu nisu značajna stavka za poslovanje, a likvidnost matičnog društva, uključujući i dostupne neiskorištene kreditne linije, više su no zadovoljavajuće.